Глосариј Лого
10/08/2021 u 16:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мијушковић: Колико год да нисмо дужни да едукујемо Медојевића, сваку изречену неистину дематујемо

Будући да је Небојша Медојевић на власти, а сматра да је спрега власти и бизниса кључ успјеха, препоручујемо му да оснује сопствену веледрогерију и оствари резултате за памћење

Веледрогерија Глосариј реаговала је на наводе лидера Покрета за промјене Небојше Медојевића које је данас изнио о том предузећу.

Медојевић: Плаћамо најскупље љекове у региону, Влада не смије ни да такне Глосариј

Реагивање Глосарија на саопштење медојевића: 

Поводом злонамјерних навода Небојше Медојевића, којег су данас пренијели медији јасно је да он без икакве одговорности морала или доказа, по 58.пут (а да се нијесмо оглашавали) напада Веледрогерију Глосариј, неистинито, и у њему добро знане сврхе - политички мотивисано.

Свјесно или несвјесно, то га смјешта у прошлост, утемељеног у сензацијама, паланачким причама и, по народ, збуњујућим конструктима, али и са „големим“ апетитима који се не могу сакрити иза оваквих иступа.

Колико год да нисмо дужни да едукујемо Небојшу Медојевића, јавности ради, сваку изречену неистину, дематујемо истином:

НЕИСТИНА: Цијене љекова одређује Глосариј;  ИСТИНА: Ни једна веледрогерија, па ни Глосариј, не учествује у формирању цијена  љекова који се издају и прописују на терет Републичког Фонда за здравство.Прописи који регулишу ову област дефинису максималну цијену коју одређује ЦИНМЕД, а коначну цијену љекова на листи одређује Министарство Здравља у директним преговорима са произвођачима.

НЕИСТИНА: Глосариј има монопол; ИСТИНА: Постоји тачно 67 веледрогерија регистрованих у  Институту за љекове и медицинска средства Црне Горе.

НЕИСТИНА: доминантна позиција у сегменту малопродаје; ИСТИНА: наше учешће у сегменту малопродаје је 14%.

НЕИСТИНА: Коришћење политичког утицаја; ИСТИНА: Глосариј никада није залазио у сферу политике током свог дугогодишњег постојања. Истина је да смо се озбиљно, законито и професионално бавили својим послом и формирали систем од  преко 400 запослених, не провјеравајући  које су политичке опције, али са сигурношћу знамо да имамо запослене који су  припадници свих вјера и националности.

НЕИСТИНА: Глосариј остварује екстра профит; ИСТИНА: Глосариј не остварује екстра профит, што поизилази из свега горе наведеног а лако се да провјерити у билансима који су јавно доступни свима;

Будући да је Небојша Медојевић на власти, а сматра да је спрега власти и бизниса кључ успјеха, препоручујемо му да оснује сопствену веледрогерију и оствари резултате за памћење.

Нећемо се више оглашавати поводом изречених неистина будући да наш адвокатски тим разматра могућност подношења тужбе, а контроле које се врше сваког мјесеца показале су законитост пословања Глосарија. 

Извршна директорица, Мирјана Мијушковић

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. april 2024 18:02