/ Фото: Права ЦГ
20/05/2021 u 11:29 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милачићева партија: Борићемо се за слободну недељу, сваки радник има право на слободан дан

Нерадна недеља има велики значај за запослене и њихове породице, поручују из Праве

Права Црна Гора саопштила је да ће се стриктно борити за нерадну недељу, јер, како наводе, сматрају да сваки радник има право на један слободан дан.

- Нерадна недеља представља велики значај за запослене као и за њихове породице- поручују из партије Марка Милачића.

Они су навели да Унија послодаваца од надлежних органа очекује да изнађу рјешење за стављање ван правне снаге одредбе Закона о унутрашњој трговини.

- Разумијемо чињеницу да је корона изазвала велику економску кризу у држави, али радници не смију због тога да трпе и радничка права морају бити испоштована. Укидање нерадне недеље није једини начин на који се може помоћи опоравак црногорске економије. С обзиром да по постојећем члану Закона о нерадној недељи трговина на велико и трговина на мало, нису обухваћене све врсте трговина, сматрамо додатним разлогом за нерадна недеља не би требала да се доведе у питање, јер по том члану имамо одређене радње које раде и недељом, а то су: апотеке, пумпе, пекаре и киосци. Због тога, Права Црна Гора се оштро противи укидању нерадне недеље, јер свака породица има право на један заједнички, слободан дан у седмици и увијек ћемо бити на страни радника - закључују из Праве Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 07:58