/ -Фото: МЕК
23/11/2021 u 19:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милатовић: Црна Гора има потенцијал за развој стартапова

Црна Гора има велики потенцијал за развој иновација, стартпова и унапређење у областима дигитализације и ИТ сектора, саопштено је након састанка министра економског развоја Јакова Милатовића са представницима Дигитал Ден Хуб-а, Дарком Ивановићем и Ненадом Нововићем.

- Препознајући вриједност иновација за цјелокупни економски сектор оне заузимају високо мјесто на агенди Владе Црне Горе, Министарство економског развоја покренуло је низ активности на пољу јачања иновационих капацитета, али и креирања адекватног окружења које ће подстицати развој иновација. Зато желимо да пружимо пуну подршку, свима који дијеле заједнички циљ, а то је унапређење иновационог екосистема- казао је Милатовић.

Министарство је расписало и први конкурс за додјелу грантова за рану фазу развоја стартап пројеката, за који је опредијелило средства у износу од 200.000 еура, са вриједношћу подршке до 20.000 еура по пројекту, а на конкурс је пристигло преко 30 пријава.

- Такође, Влада Црне Горе формирала и Фонд за иновације којим се јасно показује опређељење Црне Горе да још снажније орјентише свој развој према друштву базираном на иновацијама - подсјетио је Милатовић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:13