Фото: Министарство економског развоја
29/09/2021 u 11:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милатовић: Црна Гора лидер у региону у стабилизацији економске активности

Он је увјерен да је регионална сарадња садашњост и да је као таква кључна у процесу европских интеграција, што подразумијева да на јачању регионалне сарадње треба интензивније радити

Прошле године десио се велики економски пад, а данас, са поносом могу да кажем да се у Црној Гори дешава велики економски раст и да је Црна Гора међу лидерима у региону када је у питању стабилизација економске активности, казао је министар економског развоја Јаков Милатовић, преноси портал РТЦГ.

Милатовић је то казао учествујући на радној вечери у склопу конференције: "Западни Балкан: #ОнеРегионОнеМаркет - Корак ка заједничком тржишту ЕУ", која је одржана јуче у Новом Саду.

-Прошле године десио се велики економски пад, а данас, са поносом могу да кажем да се у Црној Гори дешава велики економски раст и да је Црна Гора међу лидерима у региону када је у питању стабилизација економске активности, што је резултат великог опоравка туристичке сезоне која се догодила захваљујући регионалној сарадњи и отворености граница Црне Горе према свим земљама региона- нагласио је министар.

Милатовић је додао да је прича о регионалној сарадњи прича о економском развоју сваке од земаља региона и да је Црна Гора веома заинтересована да и у наредном периоду има још снажнију улогу у овом процесу.

-Црна Гора снажно подржава и промовише Заједничко регионално тржиште и Влада Црне Горе уложе додатне напоре како би се овај процес убрзао. Како би економија цијелог региона Западног Балкана била успјешна прича, вјерујемо да свака земља мора да посегне за још већим реформама- додао је Милатовић.

Он је увјерен да је регионална сарадња садашњост и да је као таква кључна у процесу европских интеграција, што подразумијева да на јачању регионалне сарадње треба интензивније радити.

-Будућност наших привреда, не само Црне Горе и Србије, већ свих земаља Западног Балкана јесте интеграција у једно јединствено тржиште унутар којег ће се одвијати слободан проток роба и услуга без пословних баријера, а које ће као такво бити дио заједничког европског трзиста. Наше државе и наша тржишта су мала, због чега би требало да створимо јединствено тржиште и јединствени инвестициони простор. Србија је пуно напредовала у економији у претходном периоду. Нас у Црној Гори тај напредак радује. Желимо да се у наредном периоду још снажније посветимо економској сарадњи, заједничким пројектима и да представимо и вашој привреди бенефите улагања у Црну Гору. Пандемија корона вируса нас је научила да привреде и представници Влада морају тијесно да сарађују, како би се постигли најбољи резултати- закључио је Милатовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 17:04