Јованић / Фото: Дан, Архива
07/04/2022 u 14:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милатовићев ресор поднио пријаву против предсједника Привредног суда

У пријави се наводи да је Јованић јавно, путем медија, износио мишљење о предмету који није правоснажан

Министарство економског развоја поднијело је 30. марта Kомисији за етички кодекс судија Судског савјета иницијативу којом би требало да се испита да ли је предсједник Привредног суда Блажо Јованић, евентуално прекршио кодекс, сазнаје агенција Мина-бизнис. 

Иницијатива је поднијета због поступања Јованића у поступку по предлогу за одређивање привремене мјере којом се одржава статус кво на шеталишту Kраљичина плажа до окончања арбитражног поступка, који се води пред међународним арбитражним судом у Лондону и још није завршен.

Јованић је поступајући судија у поступку у вези предлога за одређивање привремене мјере, који је покренуо Адриатик Пропертиес, а односи се на противнике обезбјеђења - Хотелску групу (ХГ) Будванска ривијера и Министарство економског развоја, на чијем челу је Јаков Милатовић.

image

Милатовић

Фото. Лазар Ружић

У пријави кршења Етичког кодекса судија и чињења тежих дисциплинских прекршаја, у коју је агенција Мина-бизнис имала увид, указује се на околности које упућују да је Јованић прекршио кодекс судија и починио више тежих дисциплинских прекршаја у току поступка.

У пријави се наводи да је Јованић јавно, путем медија, износио мишљење о предмету који није правоснажан у којем је он поступајући судија, при чему је износио повјерљиве податке из арбитражног поступка.

- Судија је у два наврата више мјесеци онемогућавао Вијећу судија да донесе одлуке по приговору на првостепена рјешења о одређивању привремене мјере, које је сам доносио, не достављајући им предмет на благовремено одлучивање, што представља тежи дисциплински прекршај - додаје се у пријави.

Према информацијама које је добила агенција Мина-бизнис, предмет је прослијеђен Kомисији за етички кодекс Судског савјета, која ће благовремено спровести поступак по пријави због давања мишљења, и евентуално предузети даље радње у циљу утврђивања дисциплинског прекршаја Јованића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:51