/ PRES MINISTARSTVA FINANSIJA - IVAN PETROVIC-IPE
21/03/2022 u 15:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милатовић и Спајић: Политика резултата коју смо спорвели гарантује промјене и у Беранама

Носилац листе, Младен Премовић се осврнуо на тренутну кампању и лажна обећања која карактеришу исту

Министри Милојко Спајић и Јаков Милатовић гостовали су на Радију Беране са носиоцем листе Младеном Премовићем.

Министар Спајић подсјетио је на промјене које је програм Европа Сад! донио у области зарада и оптерећења послодаваца. Лијепе вијести стигле су и за пензионере, извјесно је повећање од 10% већ у мају, а након тога још једно крајем августа.

-Бруто зараде су порасле 12-13% и са сигурношћу можемо рећи да ће пензије порасти у мају бар 10%.Међутим, ми желимо да наши млади остану овдје. Програм Европа Сад! за наше младе битан је из два аспекта. Први - минималне зараде су порасле, а млади су ти који претежно примају најниже плате. Ми разумијемо да ни то није довољно, али то је корак ка још бољем у будућности и тиме им шаљемо поруку - Останите, будите са нама, сачекајте и дајте нам шансу, брзо нам долазе наредни кораци. Други – директно се односи на привреднике који сада имају много мање оптерећење на рад. Порескаоптерећења су велики проблем за ново запошљавање, јер увећавају ризик. Привредници имали немали промет морају да исплаћују плате и порезе и доприносе. Овим програмом управо смањујемо ризик да би агресивније И слободније запошљавали нашу омладину и тиме их задржали у земљи- поручио је он.

Министар Милатовић је нагласио да се мора радити на опоравку нашег моралног система вриједности.

- Више пута сам спомињао, да кроз неке анкете на којима сам и ја радио, када питамо младе људе шта је важно за успјех у животу, највећи дио њих одговарао је да је потребна припадност некој политичкој партији!Свака земља у којој толики број младих људи одговори тако је, по дифолту, неуспјешна. Важно је да вратимо онај систем гдје једино труд, рад и образ су важна мјерила за успјех у животу- казао је он.

Министар Спајић је нагласио да су показали да се промјене могу направити и за 15 мјесеци на централном нивоу, а управо то желе да ураде и у Беранама.

-Политичари су људи који воле процес рјешавања проблема, воле да тај процес траје. Свједоци сте да се из изборног циклуса у циклус понављају теме. Једном кад ријеше проблем они више нису битни и не знају шта даље. Ми смо другачији, показали смо да можемо да направимо резултате, на нивоу цијеле државе, и хоћемо да помогнемо да се то и у Беранама деси. Политика резултата мора да доведе до тога да се политичари или промјене или нестану са политичке сцене-наводи он.

Носилац листе, Младен Премовић се осврнуо на тренутну кампању и лажна обећања која карактеришу исту.

-Никад се није водила овако нападна и агресивна кампања у Беранама. Тренутак јесте специфичан, ово су први избори после пада Владе и схватам да ће се Беране рефлектовати на остале изборе касније, али ја не схватам лажна и мегаломанска обећања. Када чујем програм одређених политичких субјеката пожелим да побједе да остваре то, али након 8 година власти и обећања многих реалност је другачија. Ми и јесмо ту да кажемо шта је реално и шта ћемо остварити и желимо да то наши грађани управо то препознају. Постоје ствари и за које не треба новац, већ воља. Ми смо јуче били на Јасиковцу који је пун смећа. Зар вам треба новац да Јасиковац буде чист у континуитету. Не, за то је потребна свијест и воља да се уради- поручује он.

Поводом ситуације у Украјини министар Милатовић осврнуо се на добре односе нашег народа са руским и украјинским, али и подсјетио на наш европски пут.

-Ми смо земља која осјећа оба народа као братске. Мој је ђед био пет година на Голом отоку, и ја сам сигуран да је тај осјећај код свих присутан. Али сви треба да знамо да је Црна Гора снажно на свом европском путу, преко 80% грађана жели да буде дио ЕУ. У том смислу, имамо једну обавезу а то је усклађивање спољне политике Црне Горе са спољном политиком ЕУ, и ствари које морамо да урадимо- закључује он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:20