Са састанка министра Милатовића и амбасадора Лиу Ђија / - Амбасада НР Кине
23/06/2021 u 21:58 h
ДанДан
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милатовић - Лиу Ђи: Традиционално добри односи Црне Горе и Кине

Министар Милатовић jе изразио захвалност Кини за пружање вакцина Црноj Гори у борби против пандемиjе, а традиционално приjатељство двиjе државе jе у потпуности доказано

Амбасадор Народне Републике Кине Лиу Ђин састао се са Jаковом Милатовићем, министром економског развоjа Црне Горе.

Амбасадор Лиу jе истакао да су традиционални односи између Кине и Црне Горе приjатељски, те да економска и трговинска сарадња између двиjе земље тече успjешно, док jош увиjек постоjи потенциjал да се додатно искористи. Кинески предсjедник СиЂинпинг истакао jе, на Самиту лидера Кина-земаља Централне и Источне Европе (ЦИЕ), да Кина планира да у наредних пет година из земаља ЦИЕ увози робе у износу више од 170 милиjарди америчких долара и настоjи да удвостручи вриjедност увоза пољопривредних производа из земаља ЦИЕ. Ово jе добра прилика за Црну Гору. Министар jе у име Владе Црне Горе почетком jуна присуствовао другом Кина-ЦИЗ Еxпо-у и обjавио jе позитивну поруку о сарадњи. Црна Гора jе активан учесник у Механизму сарадње између Кине и земаља ЦИЕ, кинеска страна jе спремна да даље прошири билатералну сарадњу на економском, трговинском и туристичком пољу кроз билатерални и оваj Механизам са црногорском страном.

Министар Милатовић jе изразио захвалност Кини за пружање вакцина Црноj Гори у борби против пандемиjе, а традиционално приjатељство двиjе државе jе у потпуности доказано. Влада Црне Горе придаjе велики значаj развоjу односа са Кином и спремна jе да активно учествуjе у Механизму сарадње између Кине и земаља ЦИЕ, и да даље прошири размjену са Кином у областима економиjе, трговине, туризма и пољопривреде. Црногорска страна ће оjачати промоциjу за више кинеских инвестициjа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:44