са сједнице Фонда за иновације / - фото: МЕК
25/09/2021 u 10:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милатовић: Очекуjемо да ће Фонд утицати на повећање конкурентности црногорске привреде и на економски раст

Фонд за иновациjе основан jе од стране Државе као кровна институциjа за имплементациjу мjера и програма иновационе политике намиjењене малом и средњем предузетништву

Конститутивна сjедница Одбора директора Фонда за иновациjе Црне Горе jе одржана jуче у просториjама Министарстваекономског развоjа. Фонд за иновациjе основан jе од стране Државе као кровна институциjа за имплементациjу мjера и програма иновационе политике намиjењене малом и средњем предузетништву и има кључну улогу у трансферу технологиjа с jавних научно-истраживачких институциjа на предузећа. 

Влада Црне Горе jе 9. септембра за чланове Одбора директора Фонда за иновациjе именовала: мр Василиjа Чарапића, мр Милицу Марковић, мр Ивану Пеjовић, проф. др Снежану Шћепановић и проф.др Игора Ђуровића. За предсjедника Одбора директора данас jе изабран мр Василиjе Чарапић, а као вршилац дужности извршног директора именована jе др Боjана Фемић-Радосавовић. Општи циљФонда за иновациjе ће бити подстицање економског раста и конкурентности Црне Горе подизањем иновативности црногорске привреде. Први позиви за додjелу средстава од стране Фонда могу се очекивати у првоj половини наредне године, до када ће бити завршен кадровски, документациони и програмски оквир за функционисање Фонда.

Свечаном диjелу сjеднице присуствовали су министар економског развоjа, Jаков Милатовић и државна секретарка Милена Липовина-Божовић

– Очекуjемо да ће Фонд за иновациjе значаjно утицати на повећање конкурентности црногорске привреде и на економски раст. Драго ми jе што jе успостављен систем за спровођење иновационе политике коjи чине Фонд за иновациjе, Научно-технолошки парк, Савjет за иновациjе и паметну специjализациjу и Канцелариjа за трансфер технологиjа коjу планирамо да отворимо, кроз коjи ће бити обезбjеђивана и реализована средстава за подстицање иновационе дjелатности – казао је министар Милатовић овом приликом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 03:18