Јаков Милатовић / - IVAN PETROVIC-IPE
08/12/2021 u 19:14 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милатовић: Пејовићево понашање друштвено неодговорно, Ђукановић човјек прошлости

Господин Пеjовић jе преговорима приступио у лошоj намjери, неимаjући добру намjеру да КАП и даље ради, истакао је министар Милатовић

Заиста сам изненађен, и понашање власника Комбината алуминијума, Веселина Пејовића, морам окарактерисати као друштвено незобиљно, казао је министар Јаков Милатовић, у дневнику на ТВ Вијести.

– Овакво понашање господина Пеjовића довело у ризик будућност те компаниjе. Господин Пеjовић jе преговорима приступио у лошоj намjери, неимаjући добру намjеру да КАП и даље ради. Оно што jе став Владе jесте да КАП коjи jе приватна компаниjа и ЕПЦГ коjа jе државна компаниjа треба да у свом односу и у преговорима дођу до рjешења –поручио jе Милатовић.

Министар је исткао да га jе затекла данашња конференциjа за медиjе Пеjовића. Очекивао jе, каже, да се преговори ЕПЦГ и КАП-а наставе.

Милатовић је устврдио да компанија Унипром има jедног запосленог, то јест Веселина Пеjовић, а наjвећи броj ангажованих у КАП-у су запослени посредством друге компаниjе.

– Иначе одговорно лице у тоj другоj компаниjи jе човjек коjи се ових дана поjављуjе испред КАП-а, господин Дожић. Неких jе чини ми се 360 радника у тоj компаниjи. Важно jе рећи да jе нова Влада у овоj години уложила, 4,7 милиона еура и исплатила укупно 291 радника у оквиру социjалног програма коjи jе био на снази, чиме jе сваки од тих радника добио између 16.000 и 18.000 еура – навео jе Милатовић.

Министар Милатовић jе казао и да су претходне Владе у КАП усуле стотине милиона државне помоћи, те да су држава и Министарство економског развоjа урадили много да се изађе из ове ситуациjе.

Милатовић је поручио да је поново позвао Пејовића на дијалог, те да није дошао да суди о било чијим потезима.

Ministar је поручио да nе жели да коментарише изjаве предсjедника Црне Горе Мила Ђукановића коjи jе рекао да jе актуелна власт доприниjела да се угаси и посљедњи озбиљни индустриjски субjект у Црноj Гори.

– Ниjе више важно шта каже Ђукановић, он jе човjек прошлости, он jе под неком тензиjом и због ове америчке црне листе коjа jе већ заживjела и у наредним данима ће тек да заживи, тако да се не бих освртао – казао је Милатовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:19