/ Јаков Милатовић
12/10/2021 u 10:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милатовић: Повећање минималца не води до пада запослености

Ово пионирско истраживање подстакло је бројне друге истраживаче који такође долазе до сличних закључака, написао је Милатовић

Добитник овогодишње Нобелове награде за економију, David Card са Беркли Универзитета у Калифорнији показао је да повећање минималне зараде не води до смањења запослености, како се до тада мислило, саопштио је министар економског развоја, Јаков Милатовић.

-  Ово пионирско истраживање подстакло је бројне друге истраживаче који такође долазе до сличних закључака- написао је Милатовић на свом твитер профилу.

Он је рекао да је овогодишњи лауреат снажан аргумент савремене економске науке који иде у прилог повећању минималне плате у Црној Гори - Европа сад.

Card је добио Нобелову награду за допринос у разумијевању тржишта рада.

Министар финансија и социјалног старања, Милојко Спајић, написао је на свом Твитер налогу да Црна Гора најзад напушта неуспјешне Суперхик идеологије из прошлости, и почиње да брине о својим грађанима и њиховом достојанственом животу.

- Повећање минималне зараде, уз смањење оптерећења привреде ће бити јак генератор добро плаћених послова. Европа сад- додао је Спајић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 17:20