Експо 2020 Дубаи, Павиљон Русије / - Министарство
16/01/2022 u 11:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милатовић: Русиjа на Експо 2020 вриjедна дивљења, очекуjемо успостављање директних летова ове сезоне

Упркос пандемиjи и укидању директних летова, руски туристи су и претходне сезоне у значаjном броjу посjетили Црну Гору, што jе наjбољи показатељ да jе наша држава jедна од њихових омиљених дестинациjа, казао jе министар

У оквиру посjете Дубаиjу, министар економског развоjа Jаков Милатовић посjетио jе Експо 2020 и павиљоне неких од земаља учесница. У Павиљону Русиjе jе разговарао са замjеником министра за индустриjу и трговину Алексиjем Груздевом о начинима унапређења сарадње двиjе земље. Током састанка говорено jе о скориjем успостављању директних летова између Русиjе и Црне Горе, што би за обjе земље било веома значаjно.

„Павиљон Русиjе у коjем сам боравио, на симболичан начин дочарава непрекидан проток идеjа као предуслов за прогресивни развоj. Уjедно, говори о значаjу удруживања умова као инспирациjе за будућност коjоj тежимо. Споj су традициjе, иновациjа и богато искуство за сваког посjетиоца уз научна достигнућа коjа су импресивна“, изjавио jе Милатовић.

image

Експо 2020 Дубаи, Павиљон Русије

- Министарство

Милатовић jе у Павиљону Русиjе разговарао са замjеником министра индустриjе и трговине Русиjе Алексиjем Груздевом о повезаности двиjе земље, посебно у области инвестициjа и туризма будући да су туристи са овог емитивног тржишта наши доминанти гости.

На тоj линиjи, Милатовић се осврнуо на успjех претходне туристичке сезоне када се туризам снажно опоравио, и казао да Влада очекуjе пуни опоравак у предстоjећоj сезони. Он jе нагласио значаj успостављања директних летова између наше двиjе земље.

“Упркос пандемиjи и укидању директних летова, руски туристи су и претходне сезоне у значаjном броjу посjетили Црну Гору, што jе наjбољи показатељ да jе наша држава jедна од њихових омиљених дестинациjа у коjу традиционално долазе. Зато желимо да се директни летови што приjе успоставе како би посjетиоци из Русиjе могли да дођу и у већем броjу, казао jе Милатовић.

Како jе навео Груздев, одлично познаjе прилике у Црноj Гори и нада се успостављању директних летова што ће обрадовати и броjне Русе коjи су навикли да током љета бораве у Црноj Гори. Он jе казао да наше двиjе земље имаjу приjатељске односе и добру сарадњу коjа се може додатно унаприjедити у области економиjе, трговине  и инвестициjа, и позвао Милатовића да посjети Русиjу.

“Имаjући у виду велики броj могућности, у наредном периоду ћемо снажниjе радити на поспjешивању сарадње у тим областима“, рекао jе Груздев.

Осим Павиљона Русиjе, боравећи у Павиљону Уjедињених Арапских Емирата наша делегациjа имала jе прилике да се упозна са ахитектонским чудом Експо 2020 и причом коjа га прати, али и сусретне се са њиховим представницима, а све у циљу оснаживања приjатељских односа двиjе земље, али и истицања значаjа инвеститора коjи би могли улагати у нашу земљу.

image

Експо 2020 Дубаи, Павиљон УАЕ

- Министарство

Будући да земље представљаjу своjе наjбоље праксе, у оквиру Експо представљене су разне области, а међу њима и свемирски програм Сjедињених Америчких Држава.

image

Експ 2020 Дубаи, Павиљон САД

- Министарство

„Боравећи у сваком другом Павиљону осjетио сам огромно задовољство што се налазимо у друштву свиjета. Ово су значаjни сусрети коjи оснажуjу дипломатске везе, и наша спремност да будемо активни учесници доноси прилику да разговарамо са представницима многих земаља. Од земље за коjу jе риjетко ко на почетку знао и гдjе се налази, у оквиру Експо 2020 заjеднице успjели смо да дочарамо своjе вриjедности коjе су посебне“, изjавио jе Милатовић.

Осим ових, наша делегациjа посjетила jе и Павиљон Бахреина коjи на симболичан начин приказуjе значаj поjединца у свакоj земљи, што се може прениjети и на циjели свиjет.

image

Експо 2020 Дубаи, Павиљон Бахреина

- Министарство

„Експо 2020 jе инклузиван, истиче значаj поjединца, али и њиховог удруживања коjе jе неопходно да би стварали бољи свиjет. Црна Гора се придружуjе тежњама да имамо што зелениjу будућност у коjоj су грађани равноправни, њихов живиотни стандард бољи и у коjоj се знање вреднуjе на прави начин“, закључио jе Милатовић.

image

Експо 2020 Дубаи, Павиљон Јапана

- Министарство
image

Експо 2020 Дубаи, Павиљон Саудијске Арабије

- Министарство
image

Експо 2020 Дубаи, Павиљон Њемачке

- Министарство

Делегациjа jе посjетила и павиљоне Jапана, Саудиjске Арабиjе и Њемачке.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 12:20