Милатовић и Матић / - фото: Министарство економског развоја
23/03/2022 u 17:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милатовић: Снажне приjатељске везе са Србиjом jачамо институционалном сарадњом у разним областима

Министри су установили да посебан значаj за двиjе земље у туризму имаjу регионална сарадња и регионални диjалог у туризму, jер доприносе продубљивању односа између држава

У оквиру припремних активности за љетњу туристичку сезону, министар економског развоjа Jаков Милатовић састао се данас у Влади Србиjе са министарком за трговину, туризам и телекомуникациjе Татjаном Матић са коjом jе разговарао о унапређењу сарадње у области туризма и економиjе, саопштено је из Министарства економског развоја.

Састанку су, као чланице делегациjе Црне Горе присуствовале и директорица Националне туристичке организациjе Ана Трипковић- Марковић и в.д. генералне директорке Директората за развоjне политике у туризму, Александра Гардашевић- Славуљица.

 - Осим блиских приjатељских веза коjе наше земље остваруjу, jачамо сарадњу у свим областима и радуjе нас економски напредак Србиjе jер то уjедно доприноси нашем напретку и обратно - изjавио jе Милатовић.

image

Милатовић и Матић

- фото: Министарство економског развоја

Министри су установили да посебан значаj за двиjе земље у туризму имаjу регионална сарадња и регионални диjалог у туризму, jер доприносе продубљивању односа између држава.

- Продуктиван састанак са министарком туризма и телекомуникациjа Татjаном Матић коjу сам позвао да заjедно припремимо међународну конференциjу “Балкан туризм пост-ковид рекавери енд футуре челенџис” коjу Министарство економског развоjа организуjе у маjу. То jе додатна шанса за Србиjу и Црну Гору да сарадњом допринесемо бољоj будућности у овоj области и продискутуjемо о иновативним рjешењима, сходно савременим пост ковид трендовима. Управо та рjешења ће наш регион учинити отпорниjим на све изазове коjи слиjеде - изjавио jе Милатовић.

Како jе додао, сматра да ће и ове љетње туристичке сезоне Црна Гора бити први избор великом броjу туриста из Србиjе, а успостављањем летова из Краљева ка Тивту коjе jе планирано у наредним мjесецима значаjно ће бити повећано и интересовање за Црну Гору као дестинациjу.

- Успjешна зимска сезона и слабљење интензитета пандемиjе су добра наjава за љето. Упркос циjелом контексту тренутних збивања, вjеруjемо да ће напори коjе улажемо у припрему сезоне дати планиране резултате, а гости из Србиjе су веома значаjни носиоци туристичког промета. Сви су добродошли да истраже унаприjеђену туристичку понуду, а наше jе да узвратимо квалитетном услугом и гостопримством - изjавио jе Милатовић.

Званичници су се сагласили да jе неопходно континуирано радити на побољшању унапређења сарадње у области туризма и jачању економске и политичке сарадње између Републике Србиjе и Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:47