/ -Са састанка
19/10/2021 u 14:20 h
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милатовић: Споразум о сарадњи важан корак ка унапређењу економских односа са Израелом

Договорена организација Форума „Капија Балкана – Црна Гора“ у Израелу

Црна Гора је отворена за даље учвршћивање веза са Израелом и значајнију сарадњу у области туризма, науке, иновација, логистике, али и у другим важним областима од обостраног значаја,оцијенио је министар економског развоја Јаков Милатовић на састанку са амбасадором Израела у Црној Гори,  Јахелом Виланом. 

Министар је амбасадора упознао са тренутним стањем у црногорској економији која се значајно опоравила након бројних позитивних подухвата актуелне Владе.

-Низ активности, које су за кратак временски период спроведене, допринијеле су побољшању економске активности, стабилизацији јавних финансија, опоравку туристичке привреде и стварању доброг пословног амбијента за привлачење страних директних инвестиција-наводе у саопштењу.

Он је додао да је Министарство економског развоја припремило нацрте Споразума о сарадњи у области туризма, економије и науке и технологије како би се створио добар институционални оквир за продубљивање сарадње између Владе Црне Горе и Владе Израела.

-Имајући у виду чињеницу да је Израел међу водећим земљама свијета у области истраживања, иновација и високих технологија, цијеним да постоји могућност за будућу сарадњу и у овом сегменту, која ће свим нашим грађанима користити- навели су у саопштењу из Министарства.

На тој линији министар је предложио и организовање привредног Форума „Капија Балкана-Црна Гора“, као важног догађаја на којем учествују бројни представници реномираних компанија и бизнис заједнице.

Амбасадор Вилан захвалио се министру  на пријему и казао да  Израел има пријатељски однос према Црној Гори и жељу да заједно градимо јачу и стабилнију економску сарадњу.  Он је исказао  спремност за потписивање споразума  и прихватио иницијативу за организацију поменутог бизнис форума. Амбасадор је  истакао да постоји велики број инвеститора који улажу у сигурне и стабилне дестинације и овом приликом изразио задовољство што је Црна Гора једна од њих.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:51