/ - Јаков Милатовић
14/12/2021 u 09:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милатовић: Стопроцентна посвећеност ЦГ спољној политици ЕУ

Милатовић је на крају исказао задовољство што је од стране ЕК и земаља чланица препозната посвећеност Владе да убрза процес преговора

Министар економског развоја Јаков Милатовић предводио је црногорску делегацију на међународној конференцији између Црне Горе и Европске уније која је одржана јуче у Бриселу. Конференција је била добра прилика за нашу земљу, да кроз јасну визију приоритета за наредни период, потврди да је чланство у Унији њено стратешко опредјељење и кључни вањскополитички циљ.

На самом почетку министар се захвалио Словенији, која предсједава ЕУ на цјелокупној подршци коју је пружила Црној Гори на путу ЕУ интеграција, као и Европској комисији, нарочито комесару Вархељију на свим смјерницама и подршци која је до сада пружена нашој земљи.

- Данас је била веома добра прилика да отворено разговарамо о свему што је урађено претходних годину дана откада је нова Влада започела мандате, о свим постигнућима и опипљивим резултатима у области владавине права, на пољу економије као и области јавне управе. Данас је потврђена стопроцентна посвећеност Црне Горе спољној политици ЕУ што је и похваљено од стране ЕК и свих земаља чланица ЕУ. Ово је, такође, била добра прилика да представим Акциони план који је Влада усвојила прошле недеље у којем таргетирамо све приоритете презентоване у последњем извјештају ЕК, са јасном визијом како да се односимо према њима како би следећи извјештај о напретку, који ће бити објављен у октобру следеће године, препознао прогресс који ћемо направити- казао је Милатовић.

Милатовић је на крају исказао задовољство што је од стране ЕК и земаља чланица препозната посвећеност Владе да убрза процес преговора и што су позвани сви актери, укључујући и Парламент као и правосудни органи, да потпомогну убрзавање процеса.

Он се, у име Владе Црне Горе, још једном захвалио комесару Вархељију и Словенији као предсједавајућој земљи и истакао да је увјерен да ће Црна Гора постићи још боље резултате за вријеме предсједавања Француске.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 06:49