ЈАКОВ МИЛАТОВИЋ / - ФОТО: ПРИНТСКРИН
16/03/2022 u 17:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милатовић у Беранама представио програме подршке, додатних пет милиона еура за оснаживање привреде

Основни циљеви програма су помоћ малим, микро и средњим предузећима, али и промоција занатства у циљу унапређења конкурентности, развоја привреде и индустрије, наводи се у саопштењу Министарства

Министар економског развоја Јаков Милатовић са сарадницима је у Регионалном бизнис центру у Беранама представио програме подршке за чију реализацију је издвојено преко пет милиона еура, саопштено је из Министарства економског развоја.

- Основни циљеви програма су помоћ малим, микро и средњим предузећима, али и промоција занатства у циљу унапређења конкурентности, развоја привреде и индустрије, а у крањем јачања економије. У оквиру радне посјете Андријевици и Беранама предсједник Владе Здравко Кривокапић, министар Милатовић и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Александра Стијовић посјетили су фабрику Агро Лужац у Беранама, али и разговарали са привредницима из ових општина - наводи се у саопштењу.

Како је и раније најављено, програми подршке  и то Програм за унапређење конкурентности, Програм за развој прерађивачке индустрије и Програм за развој и промоцију занатства унаприједиће цјелокупни пословни амбијент, подстаћи даљи опоравак и развој, казали су из Министарства.

Осим већег интензитета подршке, једноставније процедуре за пријаву , како су навели, овај пакет програма предвиђа увећан проценат бесповратне подршке за привредне субјекте који послују у мање развијеним општинама, са акцентом на сјеверни регион. 

- Након што сам у Регионалном бизнис центру боравио први пут у новембру, испунио сам обећање и презентовао пет снажних програма подршке које реализује Министарство економског развоја, а који се тичу значајне подршке за унапређење конкурентности привреде. Данас смо у присуству беранских привредника презентовали Програм за унапређење конкурентности, Програм за развој прерађивачке индустрије и Програм за развој и промоцију занатства, али и Кредитно гарантни фонд који је Влада основала на једној од претходних сједица и који ће значајно побољшати кредитну способност малих и средних предузећа на сјеверу и на крају све оне активности које Министарство економског развоја пружа у дијелу унапређења иновација и иновационе активност -  изјавио је Милатовић током посјете Беранама и додао:

„Заиста ми је задовољство  да кажем да су сви ти програм, између осталог, и креирани како би снажно подржали, прије свега привредне активнсоти на сјеверу земље и да многе линије имају интензивније грантове када су у питању предузећа са сјевера што знаци да МЕР додатно стимулише економску активност управо на сјеверу Црне Горе”.

Како је више пута наглашено, ово је прва у низу презентација које ће бити организоване у циљу што боље информисаности грађана о свим погодностима које се реализују у оквиру активности Министарства економског развоја, закључено је у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:12