ЈАКОВ МИЛАТОВИЋ / - ФОТО: ИРФ
02/03/2022 u 09:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милатовић: Жене су носиоци визије и незамјењиви покретачи развоја

Милатовић је казао да је Министарство у завршном дијелу креирања Кредитно-гарантног фонда, који ће унаприједити кредитну способност жена у економији

Жене су носиоци визије и незамјењиви покретачи развоја, саопштио је министар економског развоја, Јаков Милатовић.

- Снага друштва почива на тежњама да будемо једнаки, са истим правима, могућностима и изборима. То је глас свакога од нас ко гради демократско друштво засновано на родној равноправности и инклузивној корпоративној култури - поручио је Милатовић.

Он се придружио кампањи Она покреће бизнис, коју је покренуо Инвестиционо-развојни фонд (ИРФ) у циљу подстицања и афирмације женског предузетништва и оснаживања жена у Црној Гори.

Милатовић је, како је саопштено из ИРФ-а, навео да су у таквом друштву жене носиоци визије и незамјењиви покретачи развоја.

- Родна равноправност није само питање социјалне правде, већ неопходан предуслов за одрживи економски развој - тврди Милатовић.

Он је додао да су у ресору на чијем је челу посвећени изградњи економског система који почива на родној равноправности, те да су израдили Стратегију за развој женског предузетништва и опредијелили вишемилионска средства за њену имплементацију.

Такође, како је подсјетио, усвојили су и Програм за унапређење конкурентности привреде, кроз који предузећа у власништву жена добијају већи интезитет финансијске подршке.

Милатовић је казао да је Министарство у завршном дијелу креирања Кредитно-гарантног фонда, који ће унаприједити кредитну способност жена у економији.

Он сматра да ће та финансијска институција, заједно са ИРФ-ом, бити подршка женама предузетницама да досегну свој потенцијал.

- Због ваше улоге која је незамјењива, позивам вас да се пријавите и будете управо оне које покрећу или унапређују своје бизнисе, ради стварања друштва једнаких шанси и могућности за сваког од нас. Ради економског развоја Црне Горе - закључио је Милатовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 06:00