/ - ФОТО: Влада ЦГ
31/05/2022 u 11:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Миљанић: Рјешавање проблема сиве економије приоритет Владе

Успјешне акције надлежних институција показују и да више нема недодирљивих и да ће одговорност сносити сви који су се огријешили о закон, без обзира на њихов положај у друштвеној хијерархији, истакао је Миљанић

Министар без портфеља задужен за борбу против корупције, Зоран Миљанић отворио је Регионалну конференцију о сузбијању нелегалне трговине, која се одржава у хотелу Маестрал у Будви, а у организацији Америчке привредне коморе у Србији. Он је поручио да је “рјешавање проблема сиве економије и нелојалне конкуренције један је од приоритета Владе Црне Горе”.

Скуп окупља представнике државних органа из Босне и Херцеговине, Хрватске, Србије и Црне Горе у чијој је надлежности сузбијања нелегалне трговине и заштита права интелектуалне својине.

-Велико ми је задовољство да вас поздравим у име Владе Црне Горе, као министар примарно задужен за борбу против корупције. Рјешавање проблема сиве економије и нелојалне конкуренције један је од приоритета 43. Владе Црне Горе, који ће се директно одразити на финансијско здравље наше државе и нова радна мјеста. Наш циљ јесте пословно окружење које мотивише компаније да поштују прописе и обавезе, а у коме ће нелојална конкуренција постати прошлост- рекао је Миљанић.

Министар је поручио да је Влада посвећена борби против свих облика криминала, те да “рекордне запљене цигарета и наркотика показују да је прошло вријеме када је Црна Гора била препозната као земља у којој је шверц дуванских производа био државни посао и у којој харају криминални кланови”.

-Успјешне акције надлежних институција показују и да више нема недодирљивих и да ће одговорност сносити сви који су се огријешили о закон, без обзира на њихов положај у друштвеној хијерархији- истакао је Миљанић.

Како су саопштили организатори, „циљ конференције у Будви је размјена информација и најбољих пракси у спровођењу и координацији надзора, досадашњим искуствима међудржавне сарадње, као и дефинисање наредних корака у заједничкој борби против нелегалне трговине у региону“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 09:41