Младен Бојанић
07/08/2021 u 15:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министар Бојанић: Врло чудно расписивање конкурса за МW

Министар је на крају цитирао Валтазара Богишића: Што се грбо роди, вријеме не исправи

Министар капиталних инвестиција у Влади Црне Горе Младен Бојанић прокоментарисао је  да је данас објављен конкурс за чланове Одбора директора чланова Одбора директора нове компаније Montenegro Works, а да Статут који дефинише њихов број, мандат и потребне референце није ни разматран на Влади и Комисији за економска питања.

Министарство финансија и социјалног старања расписало је јавни позив за избор пет чланова Одбора директора нове компаније у државном власништву Montenegro Works.

-Врло чудно, данас је објављен конкурс за чланове Одбора директора МW ДОО, а Статут који дефинише њихов број, мандат и потребне референце није ни разматран на КЕП-у и Влади. По усвојеној Одлуци о оснивању, Статут доноси Влада, утврђује га Одбор директора, па испада да ће чланови сами за себе утврдити пет мјеста, а дужину мандата и потребне референце дефинисати према својим потребама", навео је Бојанић на Твитеру.

Министар је на крају цитирао Валтазара Богишића: Што се грбо роди, вријеме не исправи.

Министар капиталних инвестиција Младен Бојанић сматра да  формирању предузећа "Montenegro Works"  је предлог супротан Закону о привредним друштвима, да је таква фирма потпуно непотребна, да су нејасно дефинисане њене надлежности, будуће дјелатности и приходи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 16:40