Miljanić - Presker (FOTO: Vlada CG) / - BOJANA CUPIC
23/06/2022 u 09:39 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministar Miljanić sa ambasadorom Preskerom: Investicije zavise od antikorupcijskih mjera

Presker je, izražavajući podršku Crnoj Gori na njenom putu ka EU, ocijenio da je dobro to što se program 43. Vlada bazira na ekonomskom razvoju i vladavini prava

Ambasador Republike Slovenije Gregor Presker saglasio se sa ministrom Zoranom Miljanićem da je stvaranje institucionalnog okvira neophodan uslov za efikasnu borbu protiv korupcije u Crnoj Gori.

Ministar Miljanić informisao je Preskera o antikorupcijskim mjerama koje će sprovesti Vlada Crne Gore, prevashodno kada je riječ, o Nacionalnoj strategiji i konstituisanju Nacionalnog savjeta za borbu protiv koruopcije.

-Strategija je prvi dokument takve vrste u Crnoj Gori, a u Savjet će pored predstavnika institucija izvršne vlasti činiti članova iz sudova, tužilaštava, relevantnih NVO, ali iz privrednih asocijacija- rekao je Miljanić.

Presker je, izražavajući podršku Crnoj Gori na njenom putu ka EU, ocijenio da je dobro to što se program 43. Vlada bazira na ekonomskom razvoju i vladavini prava.

On je istakao sa je slovenački kapital veoma prisutan u Crnoj Gori i da se “u određenim primjerima suočava sa izazovima koji proizilaze iz zastoja u poglavljima 23 i 24.

Zajednički je ocijenjeno da od efikasnosti antikorupcijskih mjera zavisi priliv stranih investicija, te da bi bilo veoma dobro da u narednom izvještaju Evropske komisije bude prepoznat napredak Crne Gore u afirmaciji vladavine prava i, posebno, u borbi protiv korupcije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:34