/ Бојанић обилази аутопут, Фото: Срђа Ђиђо Бољевић
29/05/2021 u 08:41 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министар се нада договору са Eксим банком: Грејс период кредита за аутопут истиче 21. јула

Да нисмо дошли до договора нама би 14. априла истекао рок расположивости, не бисмо могли да повучемо новац из кредита, а ауто-пут није завршен, рекао је Бојанић

Грејс период за отплату кредита код Ексим банке истиче 21. јула, казао је министар капиталних инвестиција Младен Бојанић и додао да је извјесно да ћемо добити продужење грејс периода.

– У овој години се надам да ћемо успјети да завршимо ауто-пут. Нисмо се одрекли обрачунавања пенала од 30. септембра, када је био претходни рок за завршетак радова, као ни Кинези њихових потраживања, након што је договорен нови рок за завршетак аутопута – рекао је Бојанић јуче у Скупштини током сједнице посвећене посланичким питањима.

Он је казао да су недавно дошли у рискантну зону, јер је 14. априла истицао рок расположивости кредита,а нисмо потрошили 120 милиона и нисмо завршили аутопут.

– Да нисмо дошли до договора, нама би 14. априла истекао рок расположивости, не бисмо могли да повучемо новац из кредита, а аутопут није завршен. Ипак, договорен је анекс, продужен рок за завршетак до 30. новембра, а Ексим банка продужила рок расположивости кредита до 31. децембра наредне године – појаснио је Бојанић.

Он је говорио и о пројекту истраживања нафте и гаса у подморју и казао да провјеравају све фазе процеса, те да је он ту да штити државне интересе.

– Нити каснимо у праћењу извођења радова по било ком основу, нити каснимо у праћењу финансиjских извjештаjа. Уредно их добиjамо и пажљиво читамо, а оног момента кад проциjенимо да нам jе нешто неjасно или сумњиво, тражићемо страног експерта – рекао jе Боjанић.

Истакао је да Црна Гора до сада није уложила еуро у пројекат, те да је све до момента експлоатациjе нафте, комплетан трошак на том конзорциjуму.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 17:10