ЕКСПО ДУБАИ 2020 / - ФОТО: МЕК
31/12/2021 u 12:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарство економског развоја: Успjешна година за Павиљон на Експо 2020 Дубаи

Црна Гораа има културно наслеђе Грчке, Византиjе, Отоманског царства, Аустриjе и таj споj на малом простору jе управо оно што jоj даjе чар, изjавио jе принц Петровић Његош

Свjетска изложба Експо 2020 Дубаи jе за прва три мjесеца привукла више милиона посjетилаца, као jедан од наjзначаjниjих догађаjа у историjи током коjег се представљаjу наjвећа достигнућа човjечанства и нуде рjешења за горуће глобалне проблеме. Наш Павиљон jе посjетило више десетина хиљада људи, међу коjима су и броjне домаће и стране делегациjе. Такође, у оквиру активности коjе се реализуjу у Павиљону, туристичка понуда наше земље представљена jе и туроператорима и медиjима из више земаља Блиског истока, саопштили су из Министартсва економског развоја.

Прва три мjесеца на Експо 2020 Дубаи, како су казали, обиљежиле су броjне активности како организатора тако и земаља учесница, али и партнерских организациjа, а све у складу са кровном темом „Повезивање умова, креирање будућности“. Осим организациjе коjа jе на изузетно високом нивоу, посебна пажња jе током сва три мjесеца посвећена поштовању здраствених протокола коjи су омогућили посjету више од 7 милиона људи.

Од самог почетка, Павиљон Црне Горе изазива позитивне реакциjе свих посjетилаца и то посебно због начина на коjи jе представљена туристичка понуда, али и непосредне комуникациjе са информаторима коjи су дочарали нашу земљу као „земљу изузетног гостопримства и огромног природног богатства“, казали су из Министарства.

Представници Павиљона Црне Горе су у свакодневноj комуникациjи са организаторима, али и представницима других земаља, што подстиче размjену искуства коjе ће нам служити и након завршетка изложбе и у значаjноj мjери доприниjети нашем опредjељењу као еколошке државе са све већим амбициjама у креирању одрживе будућности.

Генерални комесар Павиљона Црне Горе, принц Никола Петровић Његош предводио jе нашу делегациjу током броjних сусрета са званичницима других земаља, али и посвећено радио на промоциjи туристичких потенциjала Црне Горе. На jедном од догађаjа, уприличеном за представнике туроператора, авиокомпаниjа и медиjа са Блиског истока исказао jе задовољство што све више људи увиђа како jе наша земља богата потенциjалима.

- Црна Гора представља љубавну причу између историjе и географиjе и моjа мисиjа овдjе, али и генерално jе да обjасним људима шта jе оно што Црна Гора нуди и позовем их да jе посjете. Ова земља има културно наслеђе Грчке, Византиjе, Отоманског царства, Аустриjе и таj споj на малом простору jе управо оно што jоj даjе чар - изjавио jе принц Петровић Његош.

И у наредном периоду наjављене су броjне званичне посjете у циљу оснаживања економских и дипломатских веза. Представници Министарства економског развоjа, коjе координира учешћем Црне Горе на Експо 2020, превођени министром Jаковом Милатовићем ће током jануара боравити у Дубаиjу, а том приликом биће прецизирани и сви детаљи у вези са обиљежавањем Националног дана Црне Горе коjи jе планиран за 6. фебруар. Таj догађаj, биће уjедно и наjважниjи за нашу земљу на Еxпо 2020 Дубаи, а осим централне церемониjе, током дводневног обиљежавања биће одржани бизнис форуми, организован умjетнички програм, а Национална туристичка организациjа представиће туристичке потенциjале наше земље броjним представницима туристичке привреде.

Прослави Националног дана присуствоваће делегациjа Црне Горе на челу са премиjером Здравком Кривокапићем, а биће уприличен и посебан културни програм коjим ћемо дочарати богаство и раскош талената наше земље.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:22