/ - MINISTARSTVO FINANSIJA
30/03/2023 u 11:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarstvo finansija: “Alta pay“ grupa zainteresovana da poslovanje proširi na tržište Crne Gore

Prisustvo na crnogorskom tršištu, osim otvaranja novih radnih mjesta, podstaklo bi brži ekonomski razvoj, širenje mreža uplatnih lokacija, nova siftverska rješenja, kao i kvalitetniji nivo izvršenja usluga, naveo je direktor prodaje i marketinga u Alta grupi

Tim Ministarstva finansija, na čelu sa ministrom Aleksandrom Damjanovićem sastao se danas sa predstavnicima najveće platne institucije u republici Srbiji, “Alta pay“ grupom, koja je zainteresovana da svoje poslovanje proširi i na tržište Crne Gore.

U ime Alta Grupe, direktor prodaje i marketinga, Ranko Kerić predočio je namjeru te platne institucije da, na ekonomičan i iniovativan način, uz rast finansijske inkluzije i razvoj digitalne ekonomije, proširi spektar i dostupnost platnih instrumenata i usluga na teritoriju Crne Gore.

- Prisustvo na crnogorskom tršištu, osim otvaranja novih radnih mjesta, podstaklo bi brži ekonomski razvoj, širenje mreža uplatnih lokacija, nova siftverska rješenja, kao i kvalitetniji nivo izvršenja usluga, naveo je Kerić, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Damjanović je kazao da podržava sve inicijative, koje doprinose ubrzanom razvoju finansijske infrastrukture Crne Gore i većoj konkurentnosti na tržištu, a koje istovremeno mogu doprinijeti nižim cijena usluga za građane i privredu, uspješnijoj naplati prihoda iz zone online trgovine i smanjenju sive ekonomije.

Takođe je ukazao na zajedničku inicijativu Crne Gore i Srbije, da se olakša platni promet između dvije susjedne zemlje, napominjući da Vlada razmatra i mogućnost reorganizacije Pošte Crne Gore po  modelu Banke Poštanske štedionice Srbije.

- Zaključeno da je da će se dalji razgovori povodom inicijative Alta pay grupe nastaviti i sa Centralnom bankom Crne Gore i drugim nadležnim institucijama, kako bi se ova grupa uključila u strukturu platnog sistema Crne Gore, sa intencijom daljeg razvoja platnih usluga na crnogorskom tržištu, navodi se u saopštenju.

Alta pay grupa, kojoj pripada i Alta banka, kako je saopšteno na sastanku,  ima više od tri stotine zaposlenih, najveća je platna institucija Srbije, lider po broju uplatnih mjesta i usluga, najpoznatije mjenjačko mjesto u Srbiji, suvlasnik Eki transfera i pružaoca usluga WU transfer novca.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:38