/ - SRDJAN BOLJEVIC
19/06/2023 u 14:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarstvo finansija: Pojednostavljene i skraćene procedure u sistemu javnih nabavki

Na ovaj način, ističu, ubrzaće se postupak javne nabavke i ostvariti skraćenje trajanja samog postupka u dijelu provjere dokaza, u prosjeku za 10 dana

Naručiocima u sistemu javnih nabavki od danas je omogućeno da, preko Elektronske platforme javnih nabavki (CEJN), izvrše provjeru ispunjenosti obaveznih uslova za učešće privrednih subjekata u postupcima javnih nabavki koji se odnose na izmirivanje obaveza po osnovu poreza i doprinosa, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Naime, u okviru CEJN platforme koja je operativna od 1. januara 2021. godine, izvršeno je uspostavljanje elektronske veze Elektronskog sistema javnih nabavki sa sistemom Uprave prihoda i carina.

- Time je ostvaren važan cilj zacrtan strateškim dokumentima i datim preporukama Evropske komisije, a sve sa namjerom pojednostavljivanja procedura i poboljšanja efikasnosti sprovođenja postupaka javnih nabavki - navode iz ministarstva.

Na ovaj način, ističu, ubrzaće se postupak javne nabavke i ostvariti skraćenje trajanja samog postupka u dijelu provjere dokaza, u prosjeku za 10 dana.

- Ministarstvo finansija i Uprava prihoda i carina, nastaviće da u partnesrkom duhu unaprjeđuju procedure i posvećeno rade na uspostavljanju efikasnijeg funkcionisanja javnih politika iz okvira svojih nadležnosti - zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:56