Onlajn sastanak / - FOTO: MINISTARSTVO FINANSIJA
03/10/2023 u 13:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarstvo finansija: Razgovarano o jačanju saradnje između Crne Gore i Saudijske Arabije

Dogovoreno je da se o mogućnostima dalje saradnje detaljnije razgovara na bilateralnom susretu, koji će biti upriličen na marginama Godišnjeg samita Svjetske banke i MMF-a, koji se održava ovog mjeseca u Marakešu

Tim Ministarstva finansija na čelu sa ministrom Aleksandrom Damjanovićem, održao je online sastanak sa ministrom finansija Kraljevine Saudijske Arabije, Muhamedom bin Abdulah Al- Jadanom i njegovim saradnicima.

- Razgovarano je o mogućnostima jačanja saradnje dvije zemlje, o čemu je prethodno bilo riječi na sastanku održanom protekle sedmice u Ministastvu finansija, gdje je gost bio generalni direktor za razvoj Saudijskog fonda za razvoj (SFD), Bandrea Albazi - navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Kako se navodi, dogovoreno je da se o mogućnostima dalje saradnje detaljnije razgovara na bilateralnom susretu, koji će biti upriličen na marginama Godišnjeg samita Svjetske banke i MMF-a, koji se održava ovog mjeseca u Marakešu, u Maroku.

U ime Ministastva finansija Crne Gore, sastanku su prisustvovali i državni sekretar dr Agron Ibrahimi, generalni direktor Direktorata za državni budžet, Bojan Paunović i načelnica direkcije za javni dug, Katarina Živković.

Iz Rijada, u ime tamošnjeg Ministarstva finansija, pored ministra  Muhameda bin Abdulah Al- Jadana, online su se uključili pomoćnici ministra zaduženi za finansijsku politiku i međunarodne odnose.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 15:57