За набавку опреме за хлађење млијека подршка износи до 70 одсто прихватљиве инвестиције / - фото: Б.ЈЕ
23/03/2022 u 12:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарство: Подршка унапређењу квалитета сировог млијека

Из Министарства су навели да се позив објављује у оквиру Агробуџета за ову годину и програма подршке унапређењу квалитета сировог млијека

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде позвало је заинтересоване да се до 30. априла пријаве на позив за додјелу подршке за унапређење квалитета сировог млијека за ову годину.

Из Министарства су рекли да се инвестиција мора започети и реализовати у овој години, а за набавку опреме за мужу и хлађење млијека, ростфрајних канти за млијеко и средстава за дезинфекцију вимена прије и након муже.

Максимално прихватљива инвестиција износи пет хиљадаеура уз буџетску подршку до 50 одсто вриједности прихватљиве инвестиције за набавку опреме за мужу, канти за млијеко и средстава за дезинфекцију, односно до 2,5 хиљадаеура. За набавку опреме за хлађење млијека подршка износи до 70 одсто прихватљиве инвестиције, односно 3,5 хиљадаеура.

Поред подршке од 50 одсто, односно 70 одсто за набавку опреме за хлађење млијека, још додатних десет одсто, односно укупно 60 или 80 одсто могу остварити они подносиоци захтјева који обављају пољопривредну дјелатност као једино или главно занимање.

Подршку могу остварити и они који су уписани у регистар пољопривредника у складу са прописом којим је уређено обављање пољопривредне дјелатности као јединог или главног занимања и који су до тренутка подношења захтјева измирили доприносе доспјеле до 30. јуна прошле године, по основу уписа у регистар.

Додатних десет одсто остварују жене подносиоци захтјева.

Из Министарства су навели да се позив објављује у оквиру Агробуџета за ову годину и програма подршке унапређењу квалитета сировог млијека.

Ближи критеријуми и услови за остваривање права на подршку, као и захтјев за додјелу подршке објављени су на интернет страници Министарства пољопривреде www.гов.ме/мпсв.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 05:13