Министарство наставља да помаже пољопривредницима / - Министарство пољопривреде
23/07/2021 u 21:19 h
Портал ДанПортал Дан
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарство пољопривреде ће помоћи складиштење и повлачење вишкова кромпира и лубенице

Из Министарства су навели да остаjу траjно посвећени унапређењу развоjа пољопривреде, уз императив да црногорским пољопривредницима унесу сигурност у доходак, уз континуирани откуп и обезбjеђивање стабилне понуде безбjедне хране

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде расписало jе Jавни позив за додjелу помоћи складиштењу и повлачењу са тржишта вишкова младог кромпира и лубенице црногорских пољопривредних произвођача, преноси МИНА.

Из тог ресора су навели да ће се привремена мjера примjењивати за кромпир произведен од 1. jуна до 15. августа ове године и за лубеницу произведену од 1. jула до 30. августа у износу шест центи по килограму ускладиштеног младог кромпира, односо пет центи по килограму ускладиштене лубенице.

Из овог министарства су истакли да jе Jавни позив расписан у циљу подршке и помоћи пољопривредним произвођачима у Црноj Гори коjи се баве производњом и пласирањем лубенице и младог кромпира.

– Имаjући у виду насталу ситуациjу на тржишту младог кромпира и лубенице, односно повећане површине под засадима и род изнад просjека за тржиште Црне Горе, као и низ обраћања произвођача, Министарство jе утврдило стварно стање – истиче се у саопштењу.

Из Министарства су навели да остаjу траjно посвећени унапређењу развоjа пољопривреде, уз императив да црногорским пољопривредницима унесу сигурност у доходак, уз континуирани откуп и обезбjеђивање стабилне понуде безбjедне хране.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 22:58