Помоћ за сточаре због поскупљења хране / - SRDJA BOLJEVIC
24/07/2021 u 14:58 h
Дан ПорталДан Портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарство пољопривреде ће помоћи сточаре

У складу са наjавом, МПШВ у континуитету прати кретање циjена концентроване сточне хране на тржишту

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде jе циљу подршке и помоћи пољопривредним произвођачима у Црноj Гори, усљед регионалне кризе на тржишту сточне хране, расписало Jавни позив за додjелу помоћи у набавци концентроване сточне хране пољопривредним произвођачима и носиоцима дозволе за аквакултуру/марикултуру у износу од пет еуро центи по килограму.

– У складу са наjавом, МПШВ у континуитету прати кретање циjена концентроване сточне хране на тржишту. Након реаговања и издваjања додатних средстава у мљекарском сектору, за мjесеце jун и jул, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде jе проциjенило да су сви сектори погођени, те да jе неопходно интервенисати и издвоjити додатну подршку у набавци концентроване сточне хране према свим секторима у црногорскоj пољопривреди – наводе из Министарства.

Из Министарства наводе да сектори пољопривредне производње коjи су нарочито погођени околностима насталим усљед пандемиjе ковид19 су сектори м1екарства, свињарства, живинарства и узгоjа рибе у коjима jе дошло до значаjног поремећаjа због раста циjена концентроване сточне хране и хране за рибу на тржишту.

– Привремена интервентна мjера примjењиваће се за концентровану сточну храну и за храну за тов рибе набављену у периоду од 2. августа до 30. септембра 2021. године. С обзиром на проблеме са коjим се суочаваjу црногорски произвођачи, у циљу благовременог предузимања мjера и стварања услова за обезбjеђивање дохотка пољопривредника, Министарство наставља да прати стање и пружа подршку пољопривредним произвођачима – поручују из Министарства. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:49