Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде / - фото: МПСВ
02/06/2021 u 20:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарство пољопривреде упутило инициjативу Влади за додатну подршку мљекарима

Као одговоран партнер Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде jе упутило предлог да се финансиjски реагуjе и пружи помоћ ради превазилажења тешкоћа у овоj производњи

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде кроз креирање развоjних политика у текућоj години припремило jе агробуџетске мjере и сунвенциjе коjе ће дати развоjну шансу пољопривредноj производњи. Међутим, док се чека усваjање буџета а онда агробуџета, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде jе у сталним активностима и контактима са пољопривредним произвођачима тражећи начине да сходно законским процедурама дjелуjе и помогне у тешким условима и због ковид-19, саопштили су из Министарства пољопривреде.

У том смислу Министарство jе реаговало почетком године и нашло рjешење за тржишне вишкове кромпира, гдjе jе откупљено преко 700 000 кг. Такође, у овом периоду забиљежено jе повећање циjена одређених импута у производњи хране што jе првенствено отежало производњу млиjека.

– Као одговоран партнер Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде jе упутило предлог да се финансиjски реагуjе и пружи помоћ ради превазилажења тешкоћа у овоj производњи. Пољопривредни произвођачи коjи млиjеко предаjу мљекарама и сирарама као и они коjи врше прераду на газдинству, у наредном периоду биће им исплаћена додатна помоћ у висини износа коjи одобри и прихвати Министарство финансиjа односно Влада. На оваj начин показуjемо одговорност, као и да у наjтежим ситуациjама подржавамо наше пољопривреднике и домаћу производњу – навели су из министарства.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде такође, на оваj начин, у овоj веома тешкоj години излази у сусрет пољопривредним произвођачима, тако што жели сачувати црногорског пољопривредника а на други начин жели понудити црногорском тржишту домаће производе одличног квалитета, закључено је у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 23:28