Milica Mitrović / - GRUPA GRAđANA BU2
07/06/2024 u 09:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Mitrović: Ministar ekonomskog razvoja da pismenim putem naredi otvaranje Svetog Stefana

Ministar ekonomskog razvoja treba da pismenim putem naredi otvaranje Svetog Stefana ukoliko mu je stvarno stalo do ekonomskog razvoja Crne Gore a ne da usmeno izražava očekivanja i nade povodom nesrećne sudbine Svetog Stefana, saopštila je predsjednica NVO "Grupa građana BU2" Milica Mitrović.

Ističe da Sveti Stefan, kao jedan od simbola Crne Gore i luksuzni turistički kompleks poznat širom svijeta, već dugo vremena ne pruža usluge koje su ga učinile prepoznatljivim i cijenjenim među turistima iz svih krajeva svijeta.

- Hotel Sveti Stefan predstavlja ne samo turističku atrakciju, već i značajan ekonomski resurs za našu zemlju. Njegovo ponovno otvaranje donijelo bi višestruke koristi, uključujući ekonomski rast (aktivacija Svetog Stefana značajno bi doprinjela lokalnoj ekonomiji, otvarajući nova radna mjesta i podstičući razvoj pratećih privrednih grana), takođe uključuje povećanje turističke ponude (Sveti Stefan, kao luksuzna destinacija, privukao bi posjetioce visoke platežne moći, čime bi se povećali prihodi od turizma i unaprijedila reputacija Crne Gore kao prestižne turističke destinacije), navela je Mitrović.

Đeljošaj: Predložiću raskid ugovora ako Sveti Stefan ne bude otvoren

Otvaranje Svetog Stefana donijelo bi i očuvanje kulturne baštine, odnosno održavanje i revitalizacija Svetog Stefana doprinjeli bi očuvanju kulturne i istorijske baštine naše zemlje, čime bismo unaprijedili i identitet Crne Gore na međunarodnoj sceni.

- Otvaranje bi dovelo i do međunarodnog ugleda - ponovno otvaranje hotela Sveti Stefan pozitivno bi se odrazilo na međunarodni ugled Crne Gore, skrećući pažnju na našu predanost održivom razvoju turizma i očuvanju kulturnih vrednosti. S obzirom na navedene prednosti, apelujem na Vladu Crne Gore da preduzme sve potrebne korake za ponovno otvaranje hotela Sveti Stefan. Vjerujem da zajedničkim naporima možemo ostvariti ovaj cilj i dodatno osnažiti poziciju Crne Gore na svetskoj turističkoj mapi - zaključuje se u saopštenju Mitrović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. jul 2024 07:02