/ AUTOPUT - IVAN PETROVIC-IPE
29/05/2022 u 20:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мјештани Веруше најавили протест: Могућа блокада аутопута на дан отварања

- Ми немамо прилаза, морамо 15 километара да идемо што је и потрошња горива и губљења времена, поручио је Слобо Вешовић, мјештанин Веруше

Мјештани Веруше најавили су блокаду аутопута на дан отварања, уколико се не ријеши њихов проблем, а то је непостојање саобраћајнице која би их повезала са петљом Веруша за приступ ауто-путу. Из агенције за развој Подгорице кажу да је уговорена израда идејног рјешења, те да ће се због конфигурације терена тражити најбоља варијанта, пише Портал РТЦГ.

И док већина грађана са нестрпљењем очекује дуго најављивано отварање прве дионице ауто пута од Смоковца до Матешева, мјештани Веруше и осталих насеља с тог подручја кажу да немају много разлога за славље. 

- Ми немамо прилаза, морамо 15 километара да идемо што је и потрошња горива и губљења времена, поручио је Слобо Вешовић, мјештанин Веруше.

А, то тај крај који је идеалан за пољопривреду и туризам није тврде мјештани заслужио. Наводе и да су због изградње ауто пута локални путеви претрпјели огромну штету. Због свега тога су и организовали протест и затражили од надлежних изградњу саобрачајнице до петље Веруша за приступ ауто путу.

- Тражимо одговор од ресорног министарства шта они планирају са нама. Ми тражимо писани јавни одговор до пуштања термина ауто пута, казао је Слободан Ђукић

- Надлежним органима поручујемо да ћемо се борити свим могућим демократским средствима, укључујући и ту протест и блокаду аутопута на дан отварања, поручио је Светозар Оровић.

Веруша и остала насеља с тог подручја територијално припадају Подгорици, па је из Министарства капиталних инвестиција раније саопштено да је договорено да Главни град мјештанима тог краја обезбиједи везу са ауто-путем на петљи “Веруша”.

Из Агенције за развој Подгорице тврде да је уговорена израда идејног рјешења, те да ће се тражити најповољнија опција.

- Размишља се о томе да тај прикључак буде на мјесту Лопате, размишљало се о и градилишном путу који се тамо и тренутно користи за потребе изградње ауто пута али коначно још увијек није одлучено, казала је Снежана Аџић из Агенције за развој Подгорице.

Веруша важи за једно од најпознатијих подгоричких одмаралишта, а мјештани тврде да на том подручју има преко 2000 кућа и викендица.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:00