Министарство капиталних инвестиција / - фото: лого МКИ
24/06/2021 u 14:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МКИ: Формирана Комисиjа за испитивање пословања у жељезничким предузећима

Комисиjа jе за своj рад непосредно одговорна новоформираном Одjељењу за борбу против корупциjе у Министарству, наводи се у саопштењу

Министарство капиталних инвестициjа формирало jе петочлану Комисиjу за испитивање пословања у жељезничким предузећима.

Министарство jе Комисиjу образовало посебним рjешењем на основу Закона о државноj управи и Уредбе о организациjи и начину рада државне управе, преноси Мина Бизнис.

– Комисиjа jе формирана са задатком да испита досадашње и текуће пословање жељезничких предузећа, у власништву државе, да буде савjетодавно тиjело Министарству, односно Директорату за жељезнички саобраћаj, а имаће и обавезу да том Владином ресору доставља мjесечне извjештаjе о раду – наводи се у саопштењу Министарства.

На конститутивноj сjедници jе за предсjедника Комисиjе изабран представник Жељезничког превоза (ЖИЦГ) Милисав Драгоjевић, а за секретара представница Жељезничке инфраструктуре (ЖИЦГ) Милица Прашћевић.

Чланови Комисиjе су jош представници ЖИЦГ, Монтецарга и Одржавања жељезничких возних средстава (ОЖВС), Предраг Бубања, Веселин Ковач и Милотиjе Радовић. 

– Комисиjа jе за своj рад непосредно одговорна новоформираном Одjељењу за борбу против корупциjе у Министарству. Сjеднице се одржаваjу jедном седмично, а може бити сазвана и чешће, у случаjу хитности или неког ванредног догађаjа на жељезници – наводи се у саопштењу.

Према Пословнику о раду, коjи jе усвоjен на конститутивноj сjедници, Комисиjа односно њени чланови су дужни да чуваjу све пословне и друге таjне акционарских друштава чиjе пословање прате.

Комисиjа jе дужна да jедном мjесечно Одjељењу за борбу против корупциjе доставља извjештаj о раду са препорукама.

– Према Пословнику, о свом раду, на одговараjући начин, Комисиjа може обавjештавати и ширу jавност посредством или уз сагласност Одjељења за борбу против корупциjе – закључуjе се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
МКИЖИЦГ
19. april 2024 01:23