/ - VOLIMPODGORICU.MЕ Пруга Биоче
15/06/2021 u 16:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МКИ: Жељезничке компаниjе ЦГ и Србиjе као jедан тим

Поменуте компаниjе су већ у преговорима са рудником Смедерево, да њихов производ окрену на коридор ка Луци Бар, чиме ће се искористити пуна валоризациjа логистичког правца преко Луке Бар

Компаниjе Монтеkaрго, Србиjа Карго и Лука Бар, након дужег времена поново дjелуjу као jедан тим и заjедничком сарадњом доприносе реализациjи водећих проjеката и успjешног пословања на саобраћаjном тржишту Црне Горе и Србиjе, саопштено jе из Министарства капиталних инвестициjа.

– Залажући се за заjедничке циљеве коjима jе наjвећи приоритет афирмациjа унаприjеђених услуга у транспорту и доприношењу побољшања привреде двиjе државе, ове компаниjе ће настоjати да помажу jедна другоj у будућем периоду како у возним средствима, тако и у рjешавању свих техничких питања коjа су дио међусобног пословања – наводи се у саопштењу, преноси Мина Бизнис.

Из Министарства су рекли да jе управо као доказ успjешне пословне сарадње три компаниjе, захваљуjући коjоj се већ постижу заjеднички резултати, повjерење коjе им jе указала кинеска компаниjа ЗиJин усмjераваjући превоз руде на овом коридору.

Наиме, овим поводом одржан jе састанак представника групациjе ЗиJин из Бора, компаниjе Србиjа Карго, Транс царго логистиц, Монтецарго и Луке Бар.

На том заjедничком састанку, коjи jе реализован прошле седмице у просториjама Луке Бар, анализирали су се досадашњи пословни аранжмани и разговарало се о припреми планова за коришћење капацитета Луке Бар за претовар терета компаниjе ЗиJин у наредном периоду.

– С обзиром на чињеницу да jе ангажовање ресорног Министарства капиталних инвестициjа било од непроцjењивог значаjа за формирање пословног амбиjента неопходног за закључивање стратешких важних послова, састанку jе присуствовао и државни секретар за саобраћаj и поморство у Министарству капиталних инвестициjа, Зоран Радуновић – наводи се у саопштењу.

Захваљуjући разумиjевању значаjа реализациjе оваквих послова и безусловноj подршци Министарства капиталних инвестициjа да се они спроведу, у Министарству очекуjу успjешну сарадњу и резултате планираних проjеката.

– Присутни представници свих компаниjа су се сложили да ће се у наредном периоду залагати да заjедничким напорима реализуjу проjекат коjи подразумиjева претовар концентрата бакра у количини од 350 хиљада до 400 хиљада тона у текућоj години, уз знатно повећање до нивоа од по 700 хиљада тона у наредноj и 2023. години – прецизирали су из Министарства.

Такође, поменуте компаниjе су већ у преговорима са рудником Смедерево, да њихов производ окрену на коридор ка Луци Бар, чиме ће се искористити пуна валоризациjа логистичког правца преко Луке Бар.

– Такође, договорен jе проjекат коjи се односи на синтезу субjеката стратешког логистичког ланца Србиjа Карго - Монтецарго - Лука Бар, односно заjедничко маркетиншко наступање тих компаниjа како би он био имплементиран у складу са модерним условима пружања логистике корисницима, односно привреди обjе државе –закључуjе се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. oktobar 2022 18:42