са састанка / - са састанка
19/05/2022 u 14:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Модернизација путног правца преко Шћепан Поља

Имајући на уму растући број туриста из БиХ који нарочито у љетњој туристичкој сезони посјећују Црну Горуна на састанку је било ријечи и о могућностима и потребама успостављања летова

Потпредсједник Владе за регионални развој и министар капиталних инвестиција Ервин Ибрахимовић одржао је билатерални сусрет са колегом из Босне и Херцеговине Војином Митровићем.

Данашњи сусрет потврда је добрих билатераних односа двије државе истакао је Ибрахимовић на почетку разговора указујући на чињеницу да нема отворених питања између БиХ и Црне Горе, али и да постоје пројекти који су већ дуго на агенди разговора  двије земље и да је неопходно да снажније радимо на њиховој реализацији.

 - Црна Гора сваке године биљежи пораст броја туриста из БиХ, што нас додатно обавезује да интезивније радимо на унапређењу у првом реду путне инфаструктуре. У том смислу, рекао бих да је најважнији пројекат на коме морамо заједнички радити путни правац преко Шћепан Поља. Годинама разговарамо о овом пројекту за чију реконструкцију на територији обије државе су потребна значајна средства, сматрам да је то један од приоритета сарадње Црне Горе и БиХ,  истакао је Ибрахимовић

 Митровић је потврдио да нам добри односи и сарадња институција двије државе  омогућавају  да брже дјелујемо у правцу реализације пројеката од обостраног интереса.

 - Грађани који гравитирају овим подручјем очекују да се путни правац преко Шћепан поља ревитализује и модернизује, будући да овај крај има огроман потенцијал за развој туризма и у том смислу путна инфраструктура мора  пружити бржи, сигурнији и удобнији проток људи и терета - навео је он.

Митровић је искористио прилику и  Ибрахимовића о активностима које је БиХ предузела до сада када је овај путни правац у питању, али и о динамици наредних корака које намјеравају да предузму.

Ресорни министри искористили су данашњи разговор да размијене ставове везано за још један пројекат регионалног карактера, а то је ревитализација и модернизација жељезничког правца Никшић-Требиње-Чапљина, за који постоје основне претпоставке и инпути јер је урађена Студија изводљивости, која може бити почетан корак ка даљој реализацији.

Имајући на уму растући број туриста из БиХ који нарочито у љетњој туристичкој сезони посјећују Црну Горуна на састанку је било ријечи и о могућностима и потребама успостављања  летова на релацији Црна Гора и Босне и Херцеговина.

Ибрахимовић и Митровић су се на крају састанка сагласили да је потребно радити на формирању радних тимова из ресорних министарстава, као и потреби да се ускоро састану и детаљније разговарају о следећим корацима у правцу реализације пројеката о којима је данас било ријечи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:21