/ -Фото: Илустрација
05/08/2021 u 11:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Могућа авио-линија између Тоскане и Црне Горе

За то би могле бити заинтересоване компаније Виз Аир и Рајанер, закључено на састанку представника Уније послодаваца и Аеродрома Црне Горе

Предсједник Уније послодаваца Црне Горе (УПЦГ) Предраг Митровић и извршни директор Аеродрома Црне Горе (АЦГ) Горан Јандреоски исказали су потребу за успостављањем авионске линије између Црне Горе и италијанске регије Тоскана, на чему ће убудуће заједнички радити, закључено је на састанку у АЦГ.

Јандреоски је информисан о ангажману почасног конзула Црне Горе у Тоскани Алесандра Ђанантија који је, сходно договору са Митровићем из јула ове године, већ успоставио комуникацију са комерцијалним директором Аеродрома Тоскане Линдом Стивале, која је изразила велики интерес за ову иницијативу.

Kако је Митровић објаснио, Стивале је истакла да би интересовање националне авио компаније Црне Горе била олакшавајућа околност за реализацију овог пројекта, те да би у том случају она имала приоритетан и посебан третман.

Уколико такво интересовање изостане, сугерисано је да би за ову иницијативу могле бити заинтересоване компаније Виз Аир и Рајанер које су, у значајној мјери, и присутне на аеродромима у Тоскани.

Митровић и Јандреоски размијенили су информације о актуелној ситуацији у АЦГ и пословним изазовима са којима се ова компанија суочила у току КОВИД-19 кризе.

Договорене су конкретне активности и сарадња, нарочито у дијелу који се односи на подршку УПЦГ квалитетној примјени социјалног дијалога по питањима на релацији послодавац – синдикат.

Директор Аеродрома Црне Горе прихватио је позив предсједника УПЦГ да узме учешће у договореној посјети привредне делегације Црне Горе Тоскани која је, у зависности од епидемиолошке ситуације, планирана за септембар-октобар ове године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 10:02