Detalj sa autoputa / foto: Ivan Petrović Ipe
28/12/2023 u 07:56 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Monteput raspisao novi tender: Zemljište daju pod zakup za gradnju pumpe

Minimalna cijena zakupa zemljišta na odmorištu Gornje Mrke, odnosno desnoj strani u smjeru iz Podgorice je 66,76 hiljada eura na godišnjem nivou, a na lijevoj 60,3 hiljade

Monteput je raspisao novi javni poziv za podnošenje ponuda za davanje u dugoročni zakup na period od 25 godina nepokretnosti za gradnju dvije benzinske pumpe sa pratećim sadržajima na dionici autoputa Bar–Boljare.

Riječ je o nepokretnostima koje se nalaze u katastarskoj opštini Mrke, koja pripada Podgorici.

Raspisane su pojedinačne tenderske partije za obje pumpe, sa lijeve i desne strane na odmorištu Gornje Mrke, a ponude se mogu dostaviti do 26. februara, preniјela јe Mina biznis.

Minimalna cijena zakupa zemljišta na odmorištu Gornje Mrke, odnosno na desnoj strani u smjeru iz Podgorice je 66,76 hiljada eura na godišnjem nivou, a na lijevoj 60,3 hiljade.

Od ponuđača se, između ostalog, očekuje da ponudi minimalnu cijenu zakupa na godišnjem nivou u gore navedenim iznosima, kao i da ponudi najmanje jedan cent od prodatog litra goriva na benzinskoj stanici koja će biti izgrađena na lokaciji koja je predmet poziva.

Ponuđač treba da dostavi i investicioni program, obezbijeđen prihvatljivom garancijom banke, u kome se precizno navode struktura i dinamika investicije i planirani izvor potrebnog investicionog kapitala.

Na tenderu mogu učestvovati sva zainteresovana lica, uključujući i konzorcijume, koja otkupe tendersku dokumentaciju i potpišu izjavu o čuvanju povjerljivosti podataka u skladu sa javnim pozivom.

Ponuđač uz ponudu mora uplatiti depozit ili dostaviti bankarsku garanciju ponude u korist Monteputa u iznosu od 40 hiljada eura.

Učesnik na tenderu kvalifikovaće se kao ponuđač ako pored opštih uslova ispuni kvalifikacione uslove.

Ponuđač mora biti prodavac naftnih derivata koji u vlasništvu ima najmanje sedam objekata u kojima se obavlja prodaja naftnih derivata.

Takođe, ponuđač mora imati najmanje pet godina neprekidnog iskustva u obavljanju djelatnosti trgovine naftnim derivatima i mora da dokaže da posjeduje finansijsku sposobnost i sredstva neophodna za relizaciju predviđenog projekta na potpun i blagovremen način pod uslovima navedenim u tenderskoj dokumentaciji i ponudi.

Kvalifikacioni uslovi moraju biti ispunjeni kumulativno.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:25