/ - OBILAZAK AUTOPUTA - IVAN PETROVIC-IPE
16/08/2022 u 14:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Monteput: Za nepunih mjesec od auto-puta prihod preko milion eura

Najfrekventniji su Smokovac i Mataševo. Najveći dio ulaza i izlaza odvija se na ta dva mjesta. Na Smokovcu imamo pet izlaza, odnosno četiri izlaza na Mataševu, dok na Veruši i Pelevom Brijegu je po jedan ulaz i izlaz - objasnio je Rondović

Od početka naplate putarine na auto-putu ,,Princeza Ksenija" pa sve do ponoći 15. avgusta, prošlo je 293.028 vozila, što čini prosjek od 11.000 vozila dnevno, saopšteno je iz Monteputa.

Kada je riječ o ukupnoj mjesečnoj zaradi, ona iznosi 1.131.086 eura, što čini prosjek od 43.500 eura prihoda dnevno, kazao je za Media biro rukovodilac službe za naplatu putarine u Monteputu, Bojan Rondović.

Po pitanju strukture vozila koja su do sada prošla auto-putem, Rondović je istakao da 90 odsto čine putnička vozila koja svakodnevno cirkulišu kroz četiri naplatne rampe: Smokovac, Pelev Brijeg, Veruša i Mataševo.

- Najfrekventniji su Smokovac i Mataševo. Najveći dio ulaza i izlaza odvija se na ta dva mjesta. Na Smokovcu imamo pet izlaza, odnosno četiri izlaza na Mataševu, dok na Veruši i Pelevom Brijegu je po jedan ulaz i izlaz - objasnio je rukovodilac.

Iako je od početka naplate prošlo nepunih mjesec dana, u Monteputu su naglasili da nemaju prostor za nezadovoljstvo jer su za kratak period postigli odličan rezultat. Optimistično posmatraju budući period.

- Teško je predvidjeti kolika će zarada da bude, ali mi spremno dočekujemo sve korisnike auto-puta i pružamo im kvalitetnu uslugu sa što manje zadržavanja na našim naplatnim mjestima. Sezona je u toku i nadamo još boljim rezultatima - zaključio je Rondović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:19