/ - БОРИС МУГОША
01/06/2022 u 13:40 h
Марија ТомићМарија Томић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мугоша: Повећати приправничке плате на 450 еура

Млади људи су били разочарани када овај предлог није ушао у дневни ред, јер је више од 2.000 младих људи укључено у овај програм - казао је Мугоша

Посланик Социјалдемократа Борис Мугоша на прес конференцији  казао је да приправничке плате треба повећати са 266 еура на минималну зараду од 450 еура. 

На његово изненађење, како је казао, посланици парламентарне већине нису гласали да се са овом тачком допуни девни ред актуелне сједнице. 

- О њему се неће расправљати идуће сједнице, али вјерује да ће се наћи у будућем периоду на дневном реду  - казао је Мугоша.

Сматра да се ради о једном квалитетном законском рјешењу које иде у прилог младим људима, не само који су завршили факултет него и онима који студирају. Јер мора се признати да имати мјесечну зараду од 266 еура, на овај драстичан скок цијена је прилично "мизерно и недовољно."

- Млади људи су били разочарани када овај предлог није ушао у дневни ред, јер је више од 2.000 младих људи укључено у овај програм - казао је Мугоша.

Ми настављамо борбу за овај закон, почећемо са организовањем кампања подршке овом закону. Вјерујем да ћемо имати подршку за овај закон, јер не видим ниједан разлог да то тако не буде, закључио је Мугоша.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 18:24