Бобан Мугоша / - BALSA RAKOCEVIC
14/09/2021 u 11:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мугоша: Значаjан раст циjена горива додатно угрожава слаб стандард грађана

Након новог, ко зна више коjег поскупљења горива од децембра 2020, ниjе наодмет подсjетити се што су партиjе садашње власти говориле о поскупљењу горива док су биле у опозициjи - навео jе Мугоша

Од децембра 2020. године безоловни бензин поскупио jе 28 центи по литру, а дизел 22 цента, односно 22-25 одсто, истакао jе посланик Социjалдемократа (СД) Борис Мугоша.

Напомиње да jе безоловни 98 од децембра скупљи за 28 центи по литру или 24 одсто, безоловни 95 за 28 центи по литру или 25 одсто, а дизел за 22 цента или 22 одсто.

Циjена еуросупера 95 у Црноj Гори и даље jе виша од просjека у региону, али исто тако и од десетак земаља ЕУ.

- Након новог, ко зна више коjег поскупљења горива од децембра 2020, ниjе наодмет подсjетити се што су партиjе садашње власти говориле о поскупљењу горива док су биле у опозициjи - навео jе Мугоша и указао на саопштења у коjима су своjевремено опозиционе УРА, СНП и Демократе критиковале Владу због поскупљења горива и наводиле да jе то “удар на грађане због чега су потребни избори”, да jе то “посљедица неодговорне власти” и “да Влада због буџетских рупа спрjечава правично смањење циjена горива, а нема ни вољу, ни знање да реформише акцизну политику како би смањила трошкове пословања привреде и растеретила грађане” - каже Мугоша.

Оно што веома, истиче, брине jе и чињеница да раст циjена горива утиче на раст циjена роба и услуга, а свjедоци смо да су значаjно порасле циjене животних намирница, што све представља додатни удар на ионако слаб стандард значаjног броjа грађана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 21:27