Мујевић / IVAN PETROVIC-IPE
27/11/2021 u 09:27 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мујевића сљедује 55 хиљада отпремнине из Монтепута

Мујевић је у Монтепуту од марта 2017. године. Након годину дана је добио 80 хиљада стамбеног кредита са обавезом да врати само 16 хиљада, док га због разрјешења сљедује отпремнина од 55 хиљада еура

Бивши извршни директор Монтепута Јонуз Мујевић, којег је Влада разријешила дужности прије неколико дана, има право на отпремнину од 24 нето зараде, потврђено је "Дану" из Монтепута. Мујевић је, према имовинском картону, имао нето зараду од 2.298 еура, што значи да га због разрјешења прије истека мандата следује отпремнина од 55.152 еура.

Из Монтепута су нам појаснили да је Мујевић разријешен и да није распоређен на другу позицију у оквиру тог државног предузећа. Да је распоређен на другу позицију у оквиру предузећа не би имао право на исплату отпремнине.

– Мујевић има право на отпремнину, која у овом тренутку још није исплаћена с обзиром на то да је процедура по захтјеву у току. Износ отпремнине је одређен уговором о раду који је Мујевић потписао са послодавцем и која износи 24 уговорене нето зараде – прецизирали су из Монтепута.

Умјесто Мујевића, на позицију извршног директора је именован Милан Љиљанић. Мујевић је именован за извршног директора 22. октобра прошле године, непуна два мјесеца након избора на којима је промијењена власт. Мандат му је био на четири године. Мујевић је за директора Монтепута изабран као члан главног одбора Бошњачке странке почетком 2017. године.

Након само годину дана Мујевић је од Монтепута добио стамбени кредит од 80 хиљада еура, са обавезом да врати само 16 хиљада еура, а Монтепут да плати 64 хиљаде. Мујевићу који је примао 2.300 еура рата за кредит је била 66,67 еура. Мујевић је тада казао да у томе што је добио кредит по повлашћеним условима нема ништа спорно. Зајам је, како је казао, добио сходно важећој регулативи Монтепута и утврђеном праву на рјешавање стамбеног питања који је одобрио тадашњи одбор директора састављен од кадрова претходне власти.

Од тог кредита је купио стан у Подгорици. У вријеме добијања кредита имао је стан и пола куће.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 14:12