Saša Mujović, dekan ETF-a / - KOMPANIJA ONE
14/11/2023 u 21:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mujović: Ne bih bio protiv da kredibilni partner kupi 10.20 odsto EPCG

Elektroprivreda je porodično blago Crne Gore poručio je Mujović i dodao "da ne bi bio dio Vlade koja bi na početku svog mandata to blago prodala"

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović rekao je apsolutna je neistina da 44. Vlada planira da proda Elektroprivredu Crne Gore. On je to izjavio večeras za Televiziju E.

Međutim, kazao ej ministar, ne bi smatrao tragičnim ako država kredibilnom partneru proda 10.20 odsto EPCG.

Komentarišući navode bivšeg premijera Dritana Abazovića da je prodaja EPCG plan premijera Milojka Spajića. Mujović je kazao je ta kompanija porodično blago Crne Gore i da ne bi bio dio Vlade koja bi na početku svog mandata to blago prodala.

- Premijer je istakao da EPCG, kao vrlo potentna kompanija – u smislu mogućnosti ostvarivanja profita, ima način da izda svoje obveznice i da na taj način dođe do kredita po najpovoljnijim mogućim uslovima – koje će kasnije iskoristiti za neke nove investicije. I to je nešto što i ja podržavam - kazao je Mujović.

Ministar energetike i rudarstva, međutim, kaže da ne bi smatrao tragičnim prodaju dijela paketa.

- Prodaja EPCG, nikako i nipošto, ali – ovo Vam sad pričam ne kao ministar nego kao neko ko je profesor na ETF-u, ne bih bio protiv toga da neki kredibilni partner, neka izuzetno dobra i respektabilna kompanija koja se bavi proizvodnjom električne energije, uđe i da dobije nekih 10,20 odsto, pretpostavimo, vlasništva – da uđe u upravljačku strukturu EPCG - rekao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:44