/ - Фото: АЦГ
15/05/2021 u 14:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На аеродром Тиват слетио први авион Луксера

Директор Аеродрома Тиват Радован Марић очекује бољу туристичку сезону од претходне, која је била о тешка због вируса корона

Црна Гора је од данас повезана са Луксембургом и преко Тивта, након што је јутрос слетио први авион Луксера у црногорску приморску ваздушну луку. Из Аеродрома Црне Горе је саопштено да је прва линија са Луксембургом успостављена преко Подгорице 1. априла, саобраћа се једном седмично, а од 1. јуна летјеће се два пута седмично.

Добродошлицу првом авиону на тиватском аеродрому уприличили су чланови менаџмента Аеродрома Црне Горе и Тивта, као и поздравни водени топови који су прскали авион у знак посебног поздрава. Вршилац дужности извршног директора Огњен Јововић казао је да је задовољан што се Црна Гора повезала са Луксембургом и преко Тивта, оцијенивши да су путници из тог региона изузетно важни за црногорски туризам, јавља МИНА.

- Очекујемо да ова линија буде усмјерена на туристички промет и добробит туристичке привреде, државе Црне Горе, Аеродрома и запослених. Авиосаобраћај полако иде узлазном путањом, па очекујемо повећање прихода до нивоа да покривамо трошкове пословања- рекао је Јововић.

Директор Аеродрома Тиват Радован Марић, такође, очекује бољу туристичку сезону од претходне, која је била изузетно тешка због пандемије вируса корона.

- Аеродром у Тивту приводи крају припреме за предстојећу љетњу сезону и поручујем да ћемо бити сасвим спремни да дочекамо путнике који ће посјетити нашу земљу - казао је Марић.

Директорица црногорског Културно информативног центра у Луксембургу Фетија Калач казала је да је поносна што је мрежа којом предсједава била дио преговора да у Црну Гору дође једна од најпрестижнијих авио-компанија на свијету.

- Луксер је државни авио-превозник Великог Војводства Луксембург, званично најбогатије земље на свијету. Поносна сам што је наш рад и труд резултирао успостављањем летова што нашу земљу приближава том изузетно значајном тржисту за наш туризам. Ови летови су значајни и за сусједне земље Великог Војводства у којима се налази велики број наших исељеника - казала је Калач.

Линија Луксембург-Тиват-Луксембург саобраћаће сваке суботе. Данас је првим авионом стигло 47 путника.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 15:39