Предсједник Адвокатске коморе, Здравко Беговић
16/05/2021 u 17:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На интервенцију министарства, одложен састанак са Адвокатском комором

Црногорски адвокати раније су најавили да ће ступити у генерални штрајк 24. маја ако не буду прихваћени захтјеви у вези фискализације

Састанак који је сјутра требао да се одржи између представника Адвокатске коморе, Министарства финансија и социјалног старања и Управом прихода и царина, на интервенцију Министарства одложен је за сриједу. То је за портал "Дан" казао предсједник Адвокатске коморе Црне Горе  Здравко Беговић.

Црногорски адвокати раније су најавили  да ће ступити у генерални штрајк 24. маја, ако не буду прихваћени захтјеви Адвокатске коморе у вези фискализације.

Како је раније писао поратл  "Дан", тема састанка ће бити два питања: Да ли се одлаже примјена закона о фискализацији до 1.1.2022. године и да ли ће бити измијењен Закон о фискализацији у односу на адвокате. Уколико не буду прихваћениови захтјеви Адвокатске коморе, адвокати предвођени овом инсититуцијом постигли су прелиминарни договор да ступе у генерални штрајк  24. маја.

Због фискализације црногорски адвокати најављују генерални штрајк 24. маја

Нигдје у опкружењу, државама бивше Југославије, нема фискализације адвоката, осим у Хрватској у случају када се ради о плаћању готовином

Же.Б.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 09:41