Привредна комора Црне Горе
16/07/2021 u 15:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На конкурс за избор предсједника Привредне коморе стигло пет пријава

Списак кандидата који су испунили прописане услове Управни одбор доставља Скупштини Коморе најкасније до 22. јула

На конкурс за избор предсједника Привредне коморе Црне Горе стигло је пет пријава - саопштено је из ове институције.

Кандидати су, како је прецизирано, достављали пријаве на конкурс закључно са 16. јулом, а могли су их предлагати и чланице Коморе које испуњавају статутарне обавезе, одбори удружења и други облици организовања у Комори уз прибављену писану сагласност кандидата.

- Комисија ће најкасније до 20. јула анализирати благовременост и исправност пристиглих пријава, а затим Управном одбору доставити информацију о кандидатима за избор предсједника Коморе, са којом ће јавност бити упозната након тога - најављено је у саопштењу.

Списак кандидата који су испунили прописане услове Управни одбор доставља Скупштини Коморе најкасније до 22. јула.

- Кандидати морају, између осталог, задовољити услов да имају најмање 10 година искуства на руководећим пословима у привреди, те да су поднијели програм рада Привредне коморе за период од четири године - подсјетили су из те институције.

Избор новог предсједника Привредне коморе Црне Горе, како је наведено, одвија се у законској процедури и увјерени су да ће резултирати најбољим рјешењем за првог човјека институције која већ 93 године обједињава цјелокупну црногорску привреду.

- Исказано интересовање за овај изборни процес указује на важност Привредне коморе Црне Горе у креирању економских токова у држави - оцијенили су из ове институције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 14:57