Protest na Žabljaku / - DAN
12/09/2021 u 14:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На Жабљаку 10.000 ноћења више него 2019. године

Шаровић претпоставља да је томе допринијела и бесплатна вакцинација и ПЦР тестирање за туристе, што је било условљено регуларном пријавом боравка

Жабљак је у овој љетњој туристичкој сезони остварио око десет хиљада ноћења више него рекордне 2019. године, саопштила је директорица жабљачке Туристичке организације, Вања Шаровић.

 - Веома смо задовољни посјетом током ове сезоне, која је премашила сва наша очекивања -  рекла је Шаровић.

Она је додала да су у Туристичкој организацији задовољни и оставреним финансијским резултатима, јер је забиљежена најбоља наплата боравишне таксе, па самим тим и боља пријаву туриста, што је утицало на смањење сиве економије.

Шаровић претпоставља да је томе допринијела и бесплатна вакцинација и ПЦР тестирање за туристе, што је било условљено регуларном пријавом боравка.

Када је ријеч о структури гостију, она је саопштила да су ове године изостали традиционални посјетиоци са емитивних западних тржишта, док су доманирали гости из региона, Русије, Украјине и Казакстана.

 - У септембру, захваљујући лијепом времену, туриста још има, иако у знатно мањем броју. Тренутно се на дневном нивоу у свим видовима смјештаја остварује око 800 ноћења -  прецизирала је Шаровић и додала да су то углавном индивидуалци, планинари, заљубљеници у природу и пензионери.

Овог мјесеца је организовано неколико спортско-промотивних дешавања која су довела додатан број гостију. Још су у функцији сви туристички садржаји, отворени су сви угоститељски објекти због чега се надају солидној посјети до краја мјесеца.

 - Већ сада почињу припреме за зимску туристичку сезону. Ту су прије свега састанци са туристичком привредом и организоване студиске посјете новинара - казала је Шаровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 10:14