Награда Златни мост додијељена Милутину Ђукановићу / - Фото: ЕПЦГ
28/04/2022 u 13:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Награда Златни мост додијељена Милутину Ђукановићу

Циљеви Дунавског бизнис форума су промоција Дунавске стратегије и утицај бизниса на њену имплементацију, унапређење регионалне сарадње, изградња јединственог простора Западног Балкана као и повезивање људи

У оквиру 11. Дунавског бизнис форума одржаног у Бања Луци, предсједнику Одбора директора ЕПЦГ, Милутину Ђукановићу, додијељена је престижна награда Златни мост коју додјељује Институт европских региона из Салцбурга, удружење ТЕРИС из Словеније и Медиа Инвент из Новог Сада.

image

Награда Златни мост додијељена Милутину Ђукановићу

- Фото: ЕПЦГ

- Захваљујући предсједнику Одбора директора ЕПЦГ, Милутину Ђукановићу, и његовом менаџерском тиму ова црногорска компанија заслужује признање Лидер одрживог развоја, а ми смо одлучили да му додијелимо награду Златни мост - казао је Владо Маркановић, директор Медија Инвент-а приликом уручења ове угледне регионалне награде.

Маркановић је додао да је Електропривреда Црне Горе, са Ђукановићем на челу, препозната као компанија која промовише рад и професионални напредак а широк портфолио будућих пројеката указује на снажну развојну стратегију.

- Дјеловати лако, мислити тешко и радити промишљено је врло неудобно, уз прилично сложене економске и политичке прилике али зато је ту Златни мост да стимулише, унапређује сарадњу и повезује регионе - закључио је Маркановић.

Ђукановић се захвалио на додијељеном признању и исказао задовољство јер је, и ван граница Црне Горе, ЕПЦГ препозната као озбиљна и перспективна компанија.

Циљеви Дунавског бизнис форума су промоција Дунавске стратегије и утицај бизниса на њену имплементацију, унапређење регионалне сарадње, изградња јединственог простора Западног Балкана као и повезивање људи, идеја и тржишта у оквиру субрегионалне сарадње.

Током једнодневног форума одржано је више панел дискусија о темама: „Дигитализација као генератор нових послова“, „Зелена енергија – одрживи развој и животна средина“, „Пословна инфраструктура – еколошки парк“ и други. Овогодишњи Дунавски форум окупио је бројне учеснике и водеће личности из области економије и привреде из цијелог региона.

Међу овогодишњим добитницима признања „Златни мост“ за повезивање људи, идеја и тржишта су и Град Ниш – градоначелница Драгана Сотировски, Град Лесковац – градоначелник Горан Цветановић, Град Крушевац – градоначелница Јасминка Палуровић, Град Бања Лука – градоначелник Драшко Станивуковић, директор Електропривреде Републике Српске, Лука Петровић, предсједник Господарске коморе у федерацији БиХ, Марко Шантић, директор ХЕ „Бистрица“, Дејан Павловић (Република Српска), покрајински секретар Војводине за привреду и туризам, Ненад Иванишевић, генерални директор „Србијаводе“, Горан Пузовић, Мартин Братанич из Териса (Словенија), Општина Велико Градиште – предсједник Драган Милић, те Јавор Радованковић, предузетник (Темишвар, Румунија).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
26. jun 2022 18:16