domen me logo / - IRIST.COM
21/05/2023 u 15:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Najava javnog poziva za izbor novog Agenta registracije nacionalnog Internet domena .ME

.ME domen je nacionalni Internet domen najvišeg nivoa (ccTLD) za Crnu Goru, globalno dostupan za registraciju bez ikakvih ograničenja, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma obavijestilo je zainteresovanu javnost da će javni poziv za izbor novog Agenta registracije nacionalnog Internet domena .ME biti raspisan u narednih mjesec.

- .ME domen je nacionalni Internet domen najvišeg nivoa (ccTLD) za Crnu Goru, globalno dostupan za registraciju bez ikakvih ograničenja, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva.

.ME je, kako se dodaje, postao dostupan za registraciju u julu 2008. godine i odmah je prepoznat kao domen koji ima lični pečat, te je zbog toga privlačan i kompanijama i pojedincima širom svijeta.

- Stoga, očekujemo odličan odziv na javni poziv koji bi svakako uključivao svjetski renomirane kompanije i njihove konzorcijume, kao i mogućnost prijave kroz konzorcijum sa nekom od domaćih kompanija, rekli su iz Ministarstva, prenosi Mina.

S obzirom na nadležnost, Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma će blagovremeno obavijestiti javnost i zainteresovane strane o raspisivanju i sprovođenju javnog poziva za izbor novog Agenta registracije nacionalnog Internet domena .ME, a kriterijumi za izbor će biti vrednovani u odnosu na kvalitet finansijske ponude i reference Agenta registracije.

- Izborom novog Agenta registracije nacionalnog Internet domena .ME očekuje se najbolja valorizacija korišćenja nacionalnog Internet domena .ME pod uslovima definisanim ugovorom, međunarodnim standardima i pravilima koja važe u globalnoj Internet zajednici, navodi se u saopštenju.

U tom smislu, u narednom periodu se očekuje bolja pozicija, poboljšani uslovi, nastavak konstantnog rasta broja registrovanih .ME domena i pristup prodaje Premium domena koji će dati željene rezultate, što bi se u konačnom odrazilo na povećanje ukupnog prihoda države od ovog izuzetno značajnog resursa.

- Pored toga, registracija i korišćenje nacionalnog Internet domena .ME biće, kao i do sada, u skladu sa najsavremenijim rješenjima i standardima internet tehnologija i pratiće savremena rješenja koja imaju svi relevantni i na globalnom tržištu dominantni internet domeni, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 04:39