/ фото: Дан Б.Је.
30/05/2021 u 15:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Унија сточара најавила окупљање уколико не добије одговор Владе

Пресједник Уније сточара, Милко Живковић, казао је да се надлежно Министарство до петка није огласило о проблемима са којима се произвођачи млијека суочавају

Произвођачи млијека ће, уколико до четвртка не добију конкретан одговор Владе на њихове захтјеве, бити принуђени на спонтана окупљања и будућу радикализацију како би заштитили своје интересе, најављено је из Уније сточара. Пресједник Уније сточара Црне Горе, Милко Живковић, казао је да се надлежно Министарство до петка није огласило о проблемима са којима се произвођачи млијека суочавају, иако је то било договорено на њиховом посљедњем састанку.

- На посљедњем састанку 18. маја договорено је да надлежни министар информише премијера и Владу о проблемима који су настали у сектору производње млијека, а не могу се рјешавати мјерама Агробуџета, што захтијева активирање средстава из буџетске ресерве- рекао је Живковић.

Он је додао да су на инсистирање добили незваничну информацију да су премијер и Влада информисани о захтјевима произвођача млијека, али да о томе нијесу заузели став.

- То је разочаравајуће, јер се произвођаци млијека у Црној Гори налазе у изузетно тешкој ситуацији и принуђени су да се боре за економски опстанак- саопштио је Живковић.

Он је раније казао да је ситуација у сектору производње млијека, усљед свакодневног поскупљења сточне хране, посебно концентроване, неодржива и да се не може се ријешити без интервенције државе и ресорног Министарства.

Унија сточара је тада, према ријечима Живковића, добила потврду да је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде спремно да нађе рјешења која ће одржати сектор производње милијека, док се не стабилизује тржиште сточне хране.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 19:42