/ FOTO: RTCG/BRANKO VUKOVIć
08/04/2022 u 10:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Најављени летови из Саудијске Арабије и нова линија Тиват-Краљево

Вуковић је додао и да је кроз Аеродроме током претходне године прошло 1,3 милиона путника, што је 50 одсто више на годишњем нивоу

Члан Одбора директора Аеродрома Црне Горе, Бранко Вуковић, саопштио је да је након сајма у Београду потврђена авио-линија Ниш-Тиват, а успостављена и нова од Тивта до Краљева.

Он је у јутарњем програму Добро јутро Црна Горо, на Телевизији Црне Горе, казао да очекују госте из Саудијске Арабије будући да је туроператер из те земље најавио три лета седмично за Тиват током љета.

Вуковић је додао и да је кроз Аеродроме током претходне године прошло 1,3 милиона путника, што је 50 одсто више на годишњем нивоу, преноси портал РТЦГ.

Он је саопштао да су, када је ријеч о сезони, очекивали много већи број туриста, али да сада више не могу рачунати на 30 одсто гостију из Русије и Украјине.

- Ми смо оптимисти, али свјесни смо да ће број готију бити мањи него претходних година. Једина два вентила су нам Србија и Турска- казао је Вуковић.

Аеродроми Црне Горе преговарају са румунском авио-компанијом и туроператером из Саудијске Арабије.

- Мислим да преговори теку добро, да се ситуација уозбиљила. Туроператер из Саудијске Арабије најавио је чак да би љети имао три лета седмично ка Тивту, сада већ најављују да би да лете и ка Подгорици. Надамо се да ћемо са тих дестинација надокнадити све што смо изгубили из Русије и Украјине- казао је Вуковић.

У Аеродромима су веома задовољни пословањем у претходној години.

- Имали смо пуно посла, много смо радили. Имали смо око 1,3 милиона путника што је више од 50 одсто у односу на претходну годину. Сада се очекивања мијењају због рата у Украјини, али трудићемо се да то надомјестимо другим дестинацијама- казао је Вуковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 02:10