Dobitnice nagrada / - BICOMMUNICATION.ME
23/11/2023 u 16:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Najuspješnijim predstavnicama crnogorske ženske biznis zajednice dodijeljena priznanja

Inicijativa Top Women Business Montenegro dokaz da se žensko preduzetništvo ubrzano razvija i da žene postaju sve smjelije u kreiranju svoje vizije, poručila Ivana Bošković

Prepoznavanje i vrednovanje ženskih poslovnih uspjeha još ne prati njihove izvrsne rezultate, što vidimo kao važan zadatak inicijative Top Women Business Montenegro, kazala je izvršna direktorica BI Communication i inicijatorka projekta TWBM Ljiljana Burzan-Nikolić na svečanosti na kojoj su najboljim crnogorskim preduzećima, kojima upravljaju žene ili su u vlasništvu žena, dodijeljena priznanja Top Women Bussines Montenegro 2023. Burzan Nikolić ponosna je što Inicijativa aktivno i uporno doprinosi promjenama na bolje kada je u pitanju snaženje, širenje i vidljivost ženskog poslovnog potencijala.

Direktorica sektora za poslovanje sa građanima u NLB Banci Ivana Bošković kazala je da je inicijativa Top Women Business Montenegro dokaz da se žensko preduzetništvo ubrzano razvija i da žene postaju sve smjelije u kreiranju svoje vizije, oslanjajući se na svoje snage i mogućnosti.

- Sve više preduzeća osnivaju žene. Ne samo da ih osnivaju, već njima i rukovode. Uručićemo priznanja najboljim crnogorskim ženskim preduzećima i, nadam se, podstaći i osnažiti sve žene da prate svoja uvjerenja i pokreću biznise koji će ih jačati i motivisati da budu još bolje - poručila je Bošković.

S Maximo logistika najuspješnije je mikro preduzeće kojim upravljaju žene. Priznanje TWBM 2023, izvršnoj direktorici Simoni Rajković, uručila je predsjednica Privredne komore Crne Gore Nina Drakić.

Najuspješnije malo preduzeće kojim upravljaju žene jeste D Way. Izvršnoj direktorici Dragani Đerić priznanje je uručio predsjednik Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore Velizar Kaluđerović.

Priznanje za najuspješnije srednje preduzeće kojim upravljaju žene dobila je kompanija Farmegra. Priznanje je umjesto izvršne direktorice Branislave Raičević primila Jelena Mitrevski. Njoj je nagradu uručila šefica Sekretarijata Savjeta za konkurentnost Marija Šuković.

Najuspješnije srednje preduzeće u vlasništvu žena jeste SAMMS, a njegovoj vlasnici Anji Radonjić priznanje je uručila prošlogodišnja dobitnica i izvršna direktorica kompanije Glosarij Mirjana Mijušković.

BTA Travel Agency iz Budve najuspješnije je mikro preduzeće. Direktorica sektora za poslovanje sa građanima u NLB banci, Ivana Bošković uručila je TWBM 2023 priznanje Jasminki Čerimagić, izvršnoj direktorici Agencije.

Priznanje TWBM za ostvarene rezultate u poslovanju dodjeljuje kompanija BI Communication na osnovu rangiranja koje je uradio provajder poslovnih informacija BI Consulting. Rangiranja su obavljena primjenom međunarodnih definicija ženskih biznisa MEST IWA 34 na bazi finansijskih izvještaja za 2022. godinu. Dodjela TWBM 2023 nagrada organizovana je u CKZ "Ribnica" u Podgorici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. februar 2024 16:40