Крузер Сплендида / - FB MSC SPLENDIDA
08/06/2021 u 10:10 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Након више од годину неизвјесно када ће први крузер упловити у Котор

- У техничком смислу Лука Котор је спремна за прихват бродова. Све процедуре прописане мјерама заштите од короне су донесене - каже предсједница Одбора директора Луке Љиљана Поповић Мошков

Лука Котор је спремна за прихват путничких бродова, али је неизвјесно да ли ће крузер Сплендида упловити у Црну Гору 17. јуна како је планирано, потврђено је порталу Дана.

Предсједница Одбора директора Луке Котор Љиљана Поповић Мошков каже за наш портал да су Лука Котор и држава Црна Гора урадили све што је потребно да крузери, па и Сплендида, имају све техничке и епидемиолошке услове, несметано могу пристајати у Луци Котор.

image

Поповић Мошков

- Инстаграм

- Није све до нас. Упловљавање овог крузера зависи и од његове матичне земље Италије која има своје епидемиолошке мјере и које морају сви поштовати. Црна Гора још није на листи земаља у које се путници са итзалијанских крузера могу искрцавати. Чинимо, међутим, све да Сплендида, ипак, дође у Котор - каже Мошков.

Управа Луке је ургентно дјеловала још 28. маја, након телефонског разговора са Елизабете Де Нардно, директорком лучких операција компаније МСЦ, јер је она саопштила да је њена компанија обавијештена од стране надлежних институција Владе Италије, да је Црна Гора на „црвеној“ листи земаља заражених ЦОВИД-19, за италијанске компаније и путнике,што може резултирати отказивањем доласка овог крузера.

Управа Луке котор је одмах послала допис Министарству иностраних послова и амбасади Црне Горе у Риму, а замољена је и заједница Италијана како би информације о стварном стању заражености у Црној Гори стигла до Владе Италије.

- У техничком смислу Лука Котор је спремна  за прихват бродова. Све процедуре прописане мјерама заштите од короне  су донесене - каже Поповић Мошков.

СТОП за таксисте, продавце и организаторе излета

Најважније процедуре, за прихват туриста са крузера, упућене су надлежнима у општини како би предузели иницијативу  и спријечили  прилажење  групама од стране таксиста, организатора излет тура, продаваца разних услуга, јер у противном  може доћи до непријатних ситуација и нарушавања процдура и протокола начина кретања путника које су бродари прописали.

То може резултирати и избјегавањем  Луке Котор  као дестинације у наредним кружним путовањима, јер бродари ни у ком случају неће прихватити да нечије несмотрено понашање које може угрозити заштитне мјере које су бродари преузели  у циљу здраствене заштите својих путника.

Лука Котор је донијела и потребне процедуре које предвиђају да капетан брода даје изјаву са именима и презименима путника и чланова посаде, са њиховим бројевима пасоша о томе да су тестирани и да су резултати теста негативни. Затим да путници могу напустити брод само у случају да имају организоване излете,који се реализују у групама, коју путник не смије напуштати и да путник који напусти групу неће моћи да се врати на брод.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:52